A. Ghani: Afganistaną palikau, kad nebūtų liejamas kraujas

Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani (Ašrafas Ganis) sekmadienį paskelbė, kad iš savo šalies pasitraukė siekdamas „užkirsti kelią kraujo liejimui“, Talibano kovotojams įžengus į sostinę ir baigiant iškovoti galutinę pergalę per žaibišką puolimą.

Kaip pranešama, Talibano kovotojai jau įžengė į sostinę. Trys aukšto rango talibų šaltiniai sakė naujienų agentūrai AFP, kad sukilėliai užėmė prezidentūrą ir surengė pasitarimą dėl saugumo sostinėje.

A. Ghani sakė tikįs, kad „nesuskaičiuojama daugybė patriotų būtų nukankinti, o Kabulo miestas būtų sunaikintas“, jeigu jis būtų pasilikęs.

„Talibanas laimėjo... ir dabar yra atsakingas už jų tėvynainių garbę, turtą ir išlikimą“, – sakoma per „Facebook“ paskelbtame pabėgusio lyderio pranešime.

„Dabar jų laukia naujas istorinis išbandymas. Arba jie išsaugos Afganistano vardą ir garbę, arba suteiks pirmumą kitoms vietoms ir tinklams“, – pridūrė A. Ghani.

Jis neatskleidė, kur yra išvykęs, bet pagrindinė Afganistano žiniasklaidos grupė „Tolo News“ pranešė, kad prezidentas pasitraukė į Tadžikistaną.

Kabulo vyriausybės deryboms su Talibanu vadovavęs Abdullah Abdullah (Abdula Abdula) anksčiau apkaltino A. Ghani, kad šis „palieka žmones likimo valiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Pinigų jis turi iš savo šalies biudžeto o jus yra JAV ,tenai visi pinigingi nusikaltėliai randa prieglobstį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių