Grafičiu – prieš holokausto atmintį: užrašu „Gaza“ ištepliota A. Frank statula

  • Teksto dydis:

Raudonais dažais Amsterdamo parke užrašu „Gaza“ buvo ištepliota žydų holokausto aukos Anos Frank statula. Nyderlandų politikai pasmerkė šį įvykį ir paragino liudininkus pranešti apie incidentą.

Amsterdamo tarybos narys Stijnas Nijssenas svetainėje „X“ (anksčiau „Twitter“) rašė, kad gėda atkreipti dėmesį į palestiniečių problemą išniekinant holokausto paminklą.

Amsterdamo merė Femke Halsema paragino liudininkus pranešti apie incidentą policijai ir teigė, kad tokiems veiksmams nėra jokio pateisinimo.

„Ši jauna mergina, kurią 15-os metų nužudė naciai, kiekvieną dieną mums ir mūsų miestui primena apie žmogiškumą sunkiausiomis aplinkybėmis“, – pabrėžė F. Halsema.

Europos žydų kongresas pareiškė, kad tikisi, jog kaltininkai bus greitai patraukti atsakomybėn už šį aktą, nes esą tokiais veiksmais negerbiamas ne tik A. Frank atminimas, bet ir visų 6 mln. žydų, nužudytų per holokaustą.

Izraelio informacijos ir dokumentacijos centras (CIDI) socialinėje žiniasklaidoje statulos vandalizmą įvardijo kaip dar vieną antisemitizmo pavyzdį.

Balandį paskelbtoje CIDI ataskaitoje nurodyta, kad 2023 m., palyginti su ankstesniais metais, antisemitinių incidentų Nyderlanduose padaugėjo 245 proc.

Spalį pranešimų apie incidentus padaugėjo daugiau kaip 8 kartus, palyginti su pastarųjų trejų metų spalio mėnesio vidurkiu.

Užregistruoti 379 incidentai sudarė tik ketvirtadalį visų incidentų, apie kuriuos pranešta CIDI, kiti incidentai nebuvo įtraukti, nes motyvai nevisiškai atitiko antisemitizmo apibrėžtį arba buvo susiję tik su Izraelio kritika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Holokaustas

Holokaustas portretas
Žydai Gazoje nužudė jau 38 400 žmonių!

Nuomonė

Nuomonė portretas
Užtenka garbinti tuos žydus, jau per daug. Tiesiog atsibodo.

?

? portretas
o jei zydui blusa i subine ikas visi "politikai" staigiai puls smerkt zydo subines isniekinima?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių