Graikija nuo metų pradžios prie sienos su Turkija apgręžė apie 40 tūkst. migrantų

Graikija šeštadienį pranešė, kad nuo metų pradžios palei šiaurinę sieną su Turkija apgręžė jau apie 40 tūkst. į šalį mėginusių patekti nelegalių migrantų.

Graikija dažnai tampa migrantų, bėgančių iš Afrikos ir Artimųjų Rytų ir siekiančių geresnio gyvenimo Europos Sąjungoje, pasirinkimo šalimi.

Daugelis tokių migrantų atvyksta per Turkiją prie sienos Evro nome. 2020 metais Atėnai sustiprino sienų kontrolę, kai didelis skaičius migrantų mėgino kirsti šiaurėje tekančią Evro upę.

Atėnai kaltina Ankarą nesiimant pakankamai veiksmų sutrukdyti kontrabandininkams siųsti migrantus per sieną. Dažnai migrantai į tokias pavojingas keliones leidžiasi nepatikimomis valtimis.

Šeštadienį Graikijos civilinės saugos ministras Takis Teodorikakas (Takis Theodorikakos) pranešė, kad šiais metais jau dešimtims tūkstančių nelegalių migrantų buvo sutrukdyta pereiti sieną Evro nome.

„Per pirmuosius keturis 2022 metų mėnesius apie 40 tūkst. nelegalių imigrantų bandė patekti į šalį“, – teigė jis televizijai „Skai TV“, patikslindamas, kad atvykėliai buvo sustabdyti prie sienos Evre.

„Efektyviai atremiame bet kokią grėsmę mūsų šaliai, mūsų sienoms“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat pasiuntė žinią Turkijai, sakydamas, kad „negalima nei toleruoti prekeivių vilties netekusiais žmonėmis, nei skatinti tokių situacijų“.

Pastarosiomis savaitėmis padaugėjo mėginimų kirsti Evro upę, kadangi upės vandenys yra nusekę.

Vienas šaltinis iš Migracijos ministerijos teigė, kad migracijos srautai į visą Graikiją per pirmuosius keturis 2022 metų mėnesius buvo beveik 30 proc. didesni nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

2020 metų kovo mėnesį Graikija sustiprino patruliavimą pasienyje ir kai kuriose vietose įrengė kameras, radarus bei 40 kilometrų ilgio tvorą, kurios aukštis viršija 5 metrus.

Ministerijos duomenimis, šiais metais į Graikiją jau atvyko daugiau nei 3 tūkst. prieglobsčio prašytojų, iš jų vien balandį daugiau nei 1,1 tūkstančio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
turkai matomai patys atsikrato valkatu kuriu priviso begales dar priedo nato /valymo/ saliu pasekme ir tai gula ant jav sionsatanystu bei pentagono atsakomybes uz siuos veiksmus kuriais si kapitalsaika nori valdyt zmonija si syki neisdegs?===

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų, antieuropossąjungos atsišaukimų platinimas, anti euruopos sąjungos Lietuvos Respublikos atsišaukimų platinimas Velnio šaukimasis pasaulio pabaigai. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Všį Ernmar Respublika, 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106, Direktorius, Ernestas Marcinkevičius, atžvilgiu. Lietuvos respublikos Kauno vpk darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius, Arvydas Anušauskas, Gabrielius Landsbergis, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Vytautas Landsbergis, Danguolė Šermukšnienė, Lidija Burbienė, Vytautas Krikščiūnas. Imei 863962026043742, 63892112.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių