Graikija sieks migrantus greičiau išsiųsti į Turkiją

  • Teksto dydis:

Graikijos konservatorių vyriausybė nori keisti prieglobsčio suteikimo tvarką. „Kas negaus prieglobsčio, bus iš karto grąžintas į Turkiją“, - graikų žinių stočiai „Skai“ sakė už migraciją atsakingas vidaus reikalų viceministras Georgiosas Koumoutsakosas.

Anot jo, į Graikijos Egėjo jūros salas per Turkiją dabar atvyksta 30 proc. daugiau migrantų nei pernai. Padėtis esą yra „nepakeliama“.

Premjero Kyriakoso Mitsotakio vyriausybės tikslas yra pasiekti, kad prieglobsčio procedūra užtruktų kelias savaites. Todėl salose norima įdarbinti papildomo personalo. Valdant ligšiolinio premjero Alexio Tsipro vyriausybei, prieglobsčio prašymų apdorojimas vidutiniškai trukdavo daugiau kaip dvejus metus.

Nuo gegužės Graikija fiksuoja netikėtą iš Turkijos atvykstančių pabėgėlių skaičiaus padidėjimą. Migrantų registracijos centruose Lesbo, Samo, Chijo, Lero ir Koso salose pabėgėlių skaičius vėl perkopė 20 000. Balandį jų dar buvo 14 000. Jau tada stovyklos, numatytos 8 900 žmonių, buvo smarkia perpildytos.

Didžioji dalis žmonių registracijos stovyklose yra pabėgėliai iš Sirijos. 2016 metais ES su Turkija pasirašė susitarimą, kuriame, be kita ko, sakoma, kad pabėgėliai, neturintys teisės į prieglobstį, iš Graikijos salų yra grąžinami į Turkiją. Už kiekvieną į Turkiją išsiųstą pabėgėlį ES šalys įsipareigojo iš Turkijos priimti sirų pabėgėlį. Nuo tada atvykėlių skaičius sumažėjo: 2015-aisiais jų buvo 857 000, iki 2018 metų skaičius sumažėjo iki maždaug 50 000. Nuo metų pradžios, JT pabėgėlių agentūros (UNHCR) duomenimis, į Graikiją atvyko apie 13 600 prieglobsčio prašytojų.

 


Šiame straipsnyje: GraikijaTurkijamigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta portretas
Padekit Graikam visi europieciai atsiginti tu Avganistanieciu, ir kitu kurie uzpluole Europa.

...

... portretas
Dar iš tų 'atbėgusių' faršo šunims negamina?..

jie

jie portretas
ateities katastrofa.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių