Graikija uždraudė su neonacių grupuote susijusiai partijai dalyvauti rinkimuose

Graikijos Aukščiausiasis Teismas antradienį uždraudė su neonacių grupuote „Auksinė aušra“ susijusiai partijai dalyvauti gegužės 21 dieną vyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose, pranešė teisinis šaltinis.

Teismas nusprendė, kad kraštutinių dešiniųjų partija „Hellenes“, kuriai priklauso Kasidiaris (Ilias Kasidiaris), negalės dalyvauti rinkimuose. I. Kasidiaris nuteistas už narystę neonacistinės kilmės politinėje partijoje „Auksinė aušra“ ir ankstesnį vadovavimą jai.

Nedidelę nacionalistinę partiją „Hellenes“ 2020 metais įkūrė buvęs „Auksinės aušros“ atstovas spaudai ir įstatymų leidėjas I. Kasidiaris, likus keliems mėnesiams iki jo įkalinimo.

I. Kasidiaris buvo vienas iš kelių pagrindinių „Auksinės aušros“ narių, kuriems 2020 metų spalį teismas, pripažinęs neonacių partiją nusikalstama organizacija, skyrė ilgas laisvės atėmimo bausmes.

Jis buvo vienas iš beveik 60 „Auksinės aušros“ narių, kurie 2020 metais buvo nuteisti už antifašistiškai nusiteikusio reperio Pavlo Fiso (Pavloso Fysso)  nužudymą ir kitus nusikaltimus, įskaitant žmogžudystę, užpuolimą ir vadovavimą nusikalstamai organizacijai.

Karštakošis buvęs maisto mokslininkas, kuris 2012–2019 metais buvo įstatymų leidėjas, buvo nuteistas kalėti 13,5 metų.

Tačiau tai nesutrukdė jam pamokslauti savo šalininkams balso žinutėmis iš kalėjimo ir turėti „YouTube“ kanalą, kurį seka daugiau nei 120 000 sekėjų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

viska pamirsom ir senai atleidom

viska pamirsom ir senai atleidom portretas
ukrainos prezidentas isleido nacisto banderos ordina tai visus eurodraugus greitu laiku apdovanos musiskiai tikriausiai pirmieji vaziuos jo parsivezti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių