Pereiti į pagrindinį turinį

Granata ar fejerverkas?

2010-08-05 23:59

Per darbo vizitą į Hamedano provinciją Irano vadovo Mahmoudo Ahmadinejado tykojo pavojus, tačiau prezidento atstovai teigia, kad jis buvo netikras.

M.Ahmadinejadas vakar atvyko į vakarinį Hamedano miestą sakyti viešos kalbos. Kai prezidento kortežas judėjo iš oro uosto į miesto centrą, pasigirdo sprogimas.

Konservatyvus tinklalapis khabaronline.ir pranešė, kad į kortežą buvo mesta granata, kuri sprogo prie mikroautobuso, kurio važiavo žurnalistai ir prezidento administracijos darbuotojai. Pasak tinklalapio, keli žmonės patyrė sužalojimų, o užpuolikas buvo sulaikytas.

Tačiau valstybinė televizija "Press TV" paneigė, kad į M.Ahmadinejadą buvo pasikėsinta, o prezidento atstovai tvirtino, kad sąmyšį sukėlė fejerverkas, kurį kažkas paleido sveikindamas šalies vadovą.

Nepaisydamas mįslingo incidento, M.Ahmadinejadas nuvyko į futbolo stadioną ir pasakė kalbą, kurią tiesiogiai transliavo valstybinė televizija. Apie tariamą pasikėsinimą šalies vadovas neužsiminė.

Irane veikia kelios ginkluotos grupuotės, kovojančios prieš Teherano vyriausybė. Šalies šiaurės vakaruose teberusena etninių kurdų, pietryčiuose – beludžų, o pietvakariuose – arabų pasipriešinimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų