Pereiti į pagrindinį turinį

Gruzijos opozicija žada kovoti su represiniu režimu

2009-07-22 18:19
Gruzijos opozicija žada kovoti su represiniu režimu
Gruzijos opozicija žada kovoti su represiniu režimu / AFP nuotr.

Gruzijai reikia keisti rinkimų sistemą, kad būtų galima pakeisti valdžią šalyje, pareiškė opozicinio "Susivienijimo už Gruziją" lyderis Iraklijus Alasanija.

"Pirmiausia mes sieksime pakeisti rinkimų sistemą. Be šių pakeitimų nėra prasmės dalyvauti rinkimuose, nes dabar juos visiškai kontroliuoja valdžia", - sakė jis interviu laikraščiui "Kommersant", išspausdintame trečiadienį.

"Visuomenė realiai nori pokyčių: ne tik personalijų vyriausybėje, bet pačios valstybės valdžios esmės. Nes didžiausia Gruzijos problema šiandien - valdžios koncentracija prezidento rankose ir kaip to padarinys - represinis režimas", - pabrėžė I.Alasanija.

"Kitos valdžios atšakos, tokios kaip parlamentas ir teismas, yra silpnos. Ir mes turime drauge tai pakeisti, - sakė jis. - Todėl praėjusią savaitę aš įsteigiau savo partiją "Mūsų Gruzija - laisvieji demokratai".

"Mes vesime tiesioginį dialogą su gyventojais regionuose, nes ten nėra informacijos: vyriausybės kontroliuoja žiniasklaidos priemones, ir žmonės paprasčiausiai nesupranta, ko siekia opozicija ir kuo viena partija skiriasi nuo kitos", - pridūrė jis.

"Mes suvokėme, kad tik gatvių protestais neįmanoma pasiekti pergalės. Ir todėl jau pusantro ar du mėnesius mes ėmėme trauktis iš gatvių - mes supratome, kad šie metodai išnaudoti ir kad toliau reikia politinėmis priemonėmis siekti pokyčių, kurie reikalingi visuomenei", - pranešė I.Alasanija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų