Pereiti į pagrindinį turinį

Gruzijos teismas išteisino buvusį gynybos ministrą ir armijos vadą

2013-08-01 14:14
BNS inf.
R.Vilimo/BFL nuotr.

Gruzijos teismas ketvirtadienį išteisino buvusį gynybos ministrą ir buvusį armijos vadą, kaltintus įgaliojimų viršijimu byloje, tapusioje vienu iš didžiausią atgarsį sukėlusių procesų prieš prezidento Michailo Saakašvilio įtakingus sąjungininkus.

Buvęs gynybos ministras Bačo Achalaja buvo išteisintas kartu su buvusiu armijos generalinio štabo vadu Georgijumi Kalandadze, kurie buvo kaltinami viršiję savo oficialius įgaliojimus, taip pat dėl neteisėto laisvės atėmimo ir kankinimų trijose atskirose bylose, tarp jų susijusiose su prievarta prieš karius ir vieno verslininko pagrobimu.

B.Achalaja liks arešte, nes jis šiuo metu dar teisiamas dėl kankinimų ir piktnaudžiavimo valdžia dviejose papildomose bylose, susijusiose su numanomu karių išnaudojimu ir riaušių malšinimu kalėjime.

Šios bylos buvo vienas iš daugelio tyrimų, pradėtų prieš aukšto rango M.Saakašvilio sąjungininkus, kai prezidento Vieningasis nacionalinis judėjimas pernai sausį pralaimėjo rinkimus koalicijai, kuria vadovauja milijardierius Bidzina Ivanišvilis.

Buvęs premjeras Vano Merabišvilis, vienas iš artimiausių M.Saakašvilio sąjungininkų, šiuo metu kalėjime laukia teismo dėl piktnaudžiavimo valdžia ir korupcijos.

M.Saakašvilis, kuris privalės atsistatydinti šį rudenį, pasibaigus jo antrajai ir paskutinei kadencijai, smerkė tuos tyrimus kaip politinę raganų medžioklę, nukreiptą prieš jį ir jo vyriausybės pareigūnus.

Vakarų šalių pareigūnai anksčiau reiškė susirūpinimą dėl bet kokių tyrimų, kurie gali būti vertinami kaip politiškai motyvuoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų