A. Guterresas ragina šalis užtikrinti priemonių nuo koronaviruso prieinamumą visiems

Visos priemonės nuo koronaviruso, įskaitant būsimą vakciną, medikamentus ir testavimo rinkinius, turi būti prieinamos visoms pasaulio šalims, pirmadienį pareiškė Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas).

„Šios naujos priemonės padės mums visiškai kontroliuoti pandemiją ir turi būti vertinamos kaip pasaulinės visuomenės vertybės, prieinamos visiems“, – pareiškė A. Guterresas per vaizdo konferenciją su pasaulio lyderiais.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrajesusas) taip pat pareiškė, kad „galutinę sėkmę nulems ne tai, kaip greitai mes pajėgsime sukurti šiuos instrumentus“.

Pasak jo, „svarbiausia priklausys nuo to, kaip tolygiai mes galėsime juos paskirstyti“.

„Niekas iš mūsų negali sutikti su tokiu pasauliu, kuriame vieni žmonės yra apsaugoti, o kiti lieka neapsaugoti“, – kalbėjo PSO vadovas.  

Šios konferencijos tikslas – surinkti ne mažiau nei 7,5 mlrd. eurų vakcinos nuo koronaviruso ir jo gydymo moksliniams tyrimams.

Ją surengė Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė, Norvegija, Japonija, Kanada ir Saudo Arabija. Reikiamų lėšų tikimasi surinkti per kelias savaites ar mėnesius, gavus paramos iš Pasaulio banko, fondo „Bill & Melinda Gates Foundation“ ir kai kurių pasiturinčių privačių asmenų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nors nebejuokintu masonai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių