Pereiti į pagrindinį turinį

„Gydytojai be sienų“ atsisako ES pinigų dėl „gėdingos“ migrantų politikos

2016-06-17 11:04
BNS inf.

Pagalbos grupė „Gydytojai be sienų“ (MSF) penktadienį paskelbė, kad nebeims pinigų iš Europos Sąjungos (ES), protestuodama dėl „gėdingos“ politikos migracijos krizės atžvilgiu, įskaitant susitarimą su Turkija.

Scanpix nuotr.

Ši labdaros organizacija pernai iš ES institucijų ir 28 valstybių narių gavo 56 mln. eurų.

„MSF šiandien skelbia, kad mes nebeimsime lėšų iš ES ir jos valstybių narių, protestuodami dėl jų gėdingos atgrasinimo politikos ir jų intensyvinamų pastangų nustumti žmones ir jų kančias tolyn nuo Europos krantų“, – sakoma MSF pareiškime.

Grupė atskirai paminėjo kovo mėnesį pasiektą ES ir Turkijos susitarimą, kuriuo siekiama sustabdyti didžiausią migrantų srautą į žemyną po Antrojo pasaulinio karo.

„Mėnesius MSF kalbėjo apie gėdingą Europos atsaką, sutelktą į atgrasinimą, o ne į pagalbos ir apsaugos žmonėms suteikimą, – spaudos konferencijoje sakė Jerome'as Oberreitas (Žeromas Obereitas), MSF tarptautinis generalinis sekretorius. – ES ir Turkijos susitarimu daromas dar vienas žingsnis ir sukeliamas pavojus pačiai „pabėgėlio“ ir su tuo susijusios apsaugos koncepcijai.“

Pagal susitarimą Ankara sutiko priimti atgal visus migrantus ir pabėgėlius, pasiekiančius Graikijos salas, ir imtis priemonių prieš kontrabandininkus, plukdančius migrantus per Egėjo jūrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų