Gydytojai: S. Berlusconi serga leukemija

Buvęs Italijos ministras pirmininkas 86 metų Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis), skubiai paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių dėl kvėpavimo sutrikimų, serga leukemija ir plaučių infekcija, ketvirtadienį pranešė jo gydytojai.

„S. Berlusconi šiuo metu gydomas intensyviosios terapijos skyriuje dėl plaučių infekcijos“, be to, jis serga „lėtine mielomonocitine leukemija“, kraujo vėžio rūšimi, teigiama Milano San Rafaelės ligoninės gydytojų pranešime.

S. Berlusconi partijos ministras anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad buvusio Italijos premjero būklė po intensyviosios terapijos skyriuje praleistos nakties buvo stabili.

Žiniasklaidos magnatas ir senatorius pastaraisiais metais ne kartą gulėjo ligoninėje.

Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajani (Antonijus Tajanis), S. Berlusconi partijos „Pirmyn, Italija“ (it. Forza Italia) narys, radijui „Rai Uno“ sakė, kad kalbėjosi su milijardieriaus gydytoju.

„Jis man pasakė, kad Silvio Berlusconi praleido ramią naktį, jo būklė stabili“, – teigė A. Tajani.

Anksčiau jis nurodė, kad į reanimaciją S. Berlusconi pateko dėl neišspręstos infekcijos problemos.

Pasak Italijos žiniasklaidos, į ligoninę jis buvo skubiai nugabentas po to, kai pasiskundė kvėpavimo sunkumais, o jo kraujyje buvo mažai deguonies, todėl sutriko širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemų veikla.

Dešiniųjų partijos lyderis praėjusį mėnesį keturias dienas praleido toje pačioje ligoninėje dėl, kaip teigiama Italijos naujienų agentūrų pranešimuose, širdies problemų. Jis buvo išrašytas praėjusį ketvirtadienį.

„Jau pradėjau vėl dirbti... pasiruošęs ir pasiryžęs įsipareigoti, kaip visada, šaliai, kurią myliu“, – sakoma penktadienį jo socialiniuose tinkluose paskelbtoje žinutėje.

Sekmadienį jis paskelbė nuotrauką, kurioje šypsosi priešais didžiulį tulpių lauką savo Arkorės viloje, esančioje netoli Milano.

„Pirmyn, Italija“ yra italų premjerės Giorgios Meloni (Džordžos Meloni) dešiniojo sparno koalicinės vyriausybės narė.

G. Meloni trečiadienį tviteryje palinkėjo savo kolegai greitai pasveikti, o Matteo Salvini (Matėjas Salvinis), kurio vadovaujama kraštutinių dešiniųjų partija „Lyga“ (it. Lega) taip pat yra koalicijos narė, tviteryje parašė: „Forza Silvio, Italija tavęs laukia!“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
87 m. diedukas svajoja dirbti Italijai, kuria taip myli? Geriau uzleistu vieta jaunesniems, o tai tik uzima vieta. Seniai jo traukinys nuvaziavo, kiek gali cia vaizduoti dirbanti. Turetu buti koks nors amziaus cenzas, o tai tie seneliai galvoja, kad be ju salis sugrius. Milijardierius, del to ir sedi politikoje - namuose liudna, o cia uzsiemimas ir isivaizdavimas, kad vis dar dirba ir kazka gali.

Rici

Rici portretas
Senai laikas šitai beždžionei pas Kobzona.

Nekoks

Nekoks portretas
Žmogus putlerio draugas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių