H. Clinton priklausys Rinkikų kolegijai, rinksiančiai JAV prezidentą

2016 metų JAV prezidento rinkimų pralaimėtoja Hillary Clinton priklausys Rinkikų kolegijai, rinksiančiai šių metų laimėtoją. Ji bus Rinkikų kolegijos narė nuo Niujorko valstijos, sakė H. Clinton radijo stočiai „SiriusXM“. JAV prezidentą renka ne tiesiogiai piliečiai, o vadinamosios Rinkikų kolegijos nariai.

Niujorkas skirs 29 rinkikus iš 538. 538 rinkikai savo ruožtu valstijų lygiu yra renkami piliečių. Kad taptų Baltųjų rūmų šeimininku, kandidatas į JAV prezidentus turi gauti mažiausiai 270 balsų.

Laidoje „Signal Boost“ H. Clinton teigė esanti įsitikinusi, kad savo balsą galės atiduoti demokratui Joe Bidenui ir jo kandidatei į viceprezidento postą Kamalai Harris. „Esu tikra, kad Niujorke balsuosiu už Joe ir Kamalą, tai gana jaudina“, - sakė buvusi JAV valstybės sekretorė.

H. Clinton sakė nemananti, kad Donaldas Trampas laimės lapkričio 3-iąją vyksiančius rinkimus. „Negaliu įsivaizduoti, kad jis po visos tos žalos, kurią padarė, bus perrinktas. Ir negaliu įsivaizduoti dar ketverių tokio piktnaudžiavimo ir naikinimo metų“, - kalbėjo politikė.

Rinkikų kolegija JAV vertinama prieštaringai. Kad laimėtų rinkimus, kandidatui nereikia surinkti visoje šalyje atiduotų balsų daugumos. Gali būti, kad prezidentas išrenkamas balsų dauguma Rinkikų kolegijoje, nors ir negavo daugumos rinkėjų balsų.

JAV istorijoje iki šiol tai nutiko penkis kartus, pastarąjį kartą – prieš ketverius metus. Tada H. Clinton šalies mastu surinko 3 mln. balsų daugiau nei D. Trumpas. Tačiau respublikonas gavo 304 balsų daugumą Rinkikų kolegijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Klintonu ir Bushu klanai,didziausi nusikaltėliai Amerikos.

#

# portretas
Kokia pigi demokratija pačioje demokratiškiausioje šalyje, užtenka turėtį kišenėje viso labo 270 žmonių ir turėsi kišeninį prezidenta su juodu lagaminėlių....

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
iš kokio siaubo filmo purvasklaida ją ištraukė.Man rodos iš psichuškės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių