„Hamas“ atstovas neigia, kad grupuotė traukiasi iš derybas su Izraeliu dėl paliaubų

Islamistinio „Hamas“ judėjimo politinio sparno atstovas paneigė pranešimus, kad nutraukiamos netiesioginės derybos su Izraeliu dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo. Netiesa, kad „Hamas po šeštadienį Gazos Ruožo pietuose surengto Izraelio oro smūgio priėmė tokį sprendimą, sakoma pranešime, paskelbtame „Hamas“ kanale tinkle „Telegram“.

Izraelio pajėgos šeštadienį Gazos Ruože atakavo „Hamas“ karinio sparno lyderį Mohammedą Deifą – per ataką žuvo dešimtys žmonių.

Ar per oro smūgį žuvo ar buvo sužeistas ir M. Deifas, kol kas neaišku.

Vienas grupuotės atstovas Beirute sekmadienį paneigė, kad M. Deifas žuvo.

Aukštas palestiniečių organizacijos atstovas sekmadienį buvo pranešęs, kad „Hamas“ politinio biuro lyderis Ismailas Haniyeh informavo tarptautinius tarpininkus Katarą ir Egiptą apie sprendimą „dėl rimtumo stokos“ iš Izraelio pusės ir „neginkluotų civilių žudynių“ nutraukti derybas.

Pasak Izraelio žiniasklaidos, ateinančiomis dienomis į dar vieną derybų dėl įkaitų paleidimo ratą į Kataro sostinę Dohą ketina atvykti Izraelio užsienio žvalgybos „Mossad“ vadovas Danielis Barnea.

Kelis mėnesius trunkančiuose pokalbiuose deramasi dėl likusių įkaitų paleidimo mainais į Izraelio kalėjimuose laikomus palestiniečių kalinius bei dėl paliaubų Gazos kare.

Netiesioginės derybos vyksta lėtai.

Izraelis priešinasi „Hamas“ reikalavimui dėl ilgalaikio ugnies nutraukimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių