Pereiti į pagrindinį turinį

„Hamas“ ėmėsi teroro

2008-07-28 09:00

Sup­rie­šin­tos pa­les­ti­nie­čių gru­puo­tės vėl su­rė­mė ie­tis. Mir­ti­nas iš­puo­lis Ga­zos ruo­že iš­pro­vo­ka­vo nau­ją konf­lik­tą.

Po bom­bos spro­gi­mo, per ku­rį žu­vo pen­ki aukš­ti pa­les­ti­nie­čių ko­vo­to­jų va­dai ir pen­ke­rių mer­gai­tė, „Ha­mas" va­do­vau­ja­mos sau­gu­mo pa­jė­gos šeš­ta­die­nį Ga­zos gat­vė­se da­ly­va­vo su­si­šau­dy­muo­se su konf­lik­tuo­jan­čio ju­dė­ji­mo „Fa­tah" na­riais ir suė­mė de­šim­tis žmo­nių.

Penk­ta­die­nio va­ka­rą ne­to­li Ga­zos esan­čia­me pa­plū­di­my­je nu­griau­dė­jęs spro­gi­mas ta­po dau­giau­sia gy­vy­bių nu­si­ne­šu­siu iš­puo­liu per ke­lias pa­sta­rą­sias sa­vai­tes. Ga­zos ruo­žą il­giau nei me­tus val­do is­la­mis­tų ju­dė­ji­mas „Ha­mas".

Kas su­sprog­di­no bom­bą, ne­bu­vo ži­no­ma, ta­čiau „Ha­mas" ap­kal­ti­no pa­les­ti­nie­čių pre­zi­den­tui Mah­mou­dui Ab­ba­sui iš­ti­ki­mą „Fa­tah" ju­dė­ji­mą. „Ha­mas" taip pat tei­gė, jog „Fa­tah" bend­ra­dar­biau­ja su Iz­rae­liu ir sie­kia nu­vers­ti val­dan­tį­jį is­la­mis­tų ju­dė­ji­mą.

Į iš­puo­lio au­kų lai­do­tu­vių ce­re­mo­ni­ją su­si­rin­ko tūks­tan­čiai „Ha­mas" ša­li­nin­kų, ku­rie mies­to gat­vė­mis ne­šė ne­štu­vus su žu­vu­sių­jų pa­lai­kais, už­deng­tus ža­lio­mis „Ha­mas" vė­lia­vo­mis. Ei­ty­nių da­ly­viai šau­dė į orą ir gra­si­no kerš­tu.

Pa­sak aukš­to ran­go „Fa­tah" at­sto­vo, ku­ris pa­pra­šė ne­skelb­ti jo pa­var­dės, sau­gu­mo pa­jė­gos Ga­zo­je suė­mė per 120 „Fa­tah" na­rių ir nu­siau­bė ma­žiau­siai 41 par­ti­jai ir su ja su­si­ju­sioms or­ga­ni­za­ci­joms pri­klau­san­čių biu­rų. Iš jų bu­vo paim­ti kom­piu­te­riai ir do­ku­men­tai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų