H.Karzai pabrėžia Pakistano pagalbos taikos derybose su Talibanu būtinybę

  • Teksto dydis:

Afganistano prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus) pirmadienį, susitikęs su Pakistano kolega Nawazu Sharifu (Navazu Šarifu), pabrėžė, jog labai reikia Pakistano pagalbos taikos deryboms su Talibanu surengti, o šis jam pažadėjo savo paramą.

H.Karzai „visų pirmą ir pabrėžtinai“ paprašė Pakistano pagalbos susitaikymo procese, didžiajai daliai tarptautinių pajėgų ruošiantis iki kitų metų pabaigos palikti Afganistaną.

Jis nori, kad Pakistanas padėtų suorganizuoti kontaktą tarp Talibano ir Afganistano aukštosios taikos tarybos, turinčios vesti derybas su talibais, arba paleisti iš kalėjimo aukšto rango talibų pareigūnus, kurie galėtų atlikti derybininkų vaidmenį.

N.Sharifas, kuris po derybų pasirodė kartu su H.Karzai, atskirai šių klausimų nepalietė.

Nežinia, ar nuo 1996 iki 2001 metų Afganistaną valdęs Talibanas atliks kokį nors vaidmenį kitoje vyriausybėje.

Talibanas, kuris siekia išstumti užsienio karius iš šalies ir įvesti joje islamišką valdymą, atsisako derėtis su H.Karzai, kurį vadina Amerikos marionete.

„Abiems šalims didžiausią susirūpinimą kelia jų piliečių saugumo stoka ir užsitęsusi terorizmo grėsmė, – sakė H.Karzai.- Būtent šiai sričiai reikia didžiausio abiejų vyriausybių dėmesio“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių