Honkonge dėl neramumų atšauktas didžiausias muzikos festivalis

Honkonge atšauktas didžiausias muzikos festivalis „Clockenflap“, penktadienį pranešė organizatoriai.

Kol kas tai yra didžiausias renginys, neįvyksiantis mieste dėl politinių neramumų, per kuriuos vis dažniau pasitaiko smurto protrūkių.

Tarp garsiausių šių metų lapkričio 22–24 dienomis turėjusio įvykti festivalio svečių buvo britų folkroko muzikos grupė „Mumford & Sons“ ir amerikiečių žvaigždė Halsey (Holzi).

„Dėl šią savaitę paaštrėjusios krizės ir nežinomybės, kurią ji sukels ateinančiomis savaitėmis, [festivalis] „Clockenflap 2019“ bus atšauktas“, – sakoma organizatorių pranešime.

„Iki šios savaitės mes buvome pasiryžę surengti šį festivalį. Deja, dėl dabartinės padėties tai tapo nebeįmanoma“, – nurodoma jame.

Per pastarąją savaitę suaktyvėję demokratijos šalininkai blokavo kelius, siautėjo metropoliteno stotyse ir trikdė eismą.

Po protestuotojų ir policijos smurtinių susirėmimų kai kuriose miesto dalyse žemę dengė nuolaužų krūvos.

Praėjusį penktadienį įtampa Honkonge jau buvo didžiulė, mirus 22 metų studentui, kuris nukrito nuo automobilių stovėjimo aikštelės, kai policija prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas. Ketvirtadienį mirė 70 metų protestuotojas, į kurį pataikė plyta.

Kasmet garsiojoje Honkongo įlankoje vykstantis festivalis „Clockenflap“ paprastai sutraukia tūkstančius muzikos gerbėjų.

Pastaruoju metu uždraustų, atšauktų ar atidėtų renginių sąrašas vis ilgėja, nors paprastai socialinis Honkongo kalendorius būna itin gausus.

Išvakarėse Honkongo policija kasmet vykstančias LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų) bendruomenės eitynes šiais metais leido rengti tik „viešo susitikimo“ forma.

Mieste tebevykstant protestams buvo atidėti ar atšaukti tokie renginiai kaip teniso turnyras „WTA Hong Kong Open“, kasmetinis „Oxfam“ labdaringas ultramaratonas, taip pat populiarių korėjiečių popmuzikos atlikėjų koncertai ir komikų pasirodymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E

E portretas
Achujenai rupi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių