Į Rytų Rusiją dalyvauti bendrose karinėse pratybose atvyko užsienio kariai

Rusų gynybos ministerija pirmadienį pranešė, kad kelių šalių, taip pat ir Kinijos, kariai atvyko į Rytų Rusiją dalyvauti bendrose karinėse pratybose, rengiamose tvyrant įtampai tarp Maskvos ir Vakarų.

Pratybose dalyvaus kariai iš Kremliui palankių šalių, įskaitant artimą sąjungininkę Baltarusiją, Indiją, Mongoliją ir Siriją.

Pratybos vyks rugsėjo 1–7 dienomis septyniuose kariniuose poligonuose Rusijos rytuose, taip pat Ochotsko ir Japonijos jūrų vandenyse.

Pastarąjį kartą panašūs mokymai vyko 2018 metais.

Kinijos gynybos ministerija šio mėnesio pradžioje patvirtino, kad tose pratybose dalyvaus kinų kariai, tačiau nenurodė, kiek jų siunčia į Rusiją.

Pekinas tvirtino, kad dalyvavimas bendrose pratybose „nesusijęs su dabartine tarptautine ir regionine padėtimi“.

Karinėse pratybose, pavadintose „Vostok-2022“, dalyvaus daugiau kaip 50 000 karių ir 5 000 karinės technikos vienetų, įskaitant 140 orlaivių ir 60 laivų, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Pratybose dalyvausiantys kariai atvyko į Sergejevskio poligoną Rusijos Tolimuosiuose Rytuose ir „pradėjo ruoštis bei gauti įrangą ir ginkluotę“.

Maskva nenurodė, kiek karių atvyks iš kiekvienos pratybose dalyvaujančios šalies.

Nuo tada, kai Rusija vasario 24 dieną pasiuntė karius į Ukrainą, Maskva, kuriai taikomos tarptautinės sankcijos ir kuri plačiai smerkiama dėl karo, siekia užmegzti glaudesnius ryšius su Afrikos, Pietų Amerikos ir Azijos šalimis, ypač su Kinija.

Maskva visiškai solidarizavosi su pagrindiniu savo sąjungininku Pekinu per jį papiktinusį JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) vizitą demokratiniame autonominiame Taivane, kurį Kinija laiko savo teritorija.

Vis dėlto JAV valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas) anksčiau šį mėnesį sakė, kad, nors šiltėjantys Kinijos ir Rusijos ryšiai kenkia pasauliniam saugumui, Vašingtonas artėjančiose pratybose „nieko neįžvelgia“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

igoris

igoris portretas
rusai ukrainoje ne zmones cia apie kariskius..juos naikint ir degint

antanas

antanas portretas
Kinieciai treniruosis uzimti Tolimuosius Rytus

Ltu

Ltu portretas
Jo Ukraina Lietuva jau okupavo. Šimonyte pasiprašė kad okupuotų. 1940m S. Neris važiavo į Maskvą, pasirašyt į Rusijos glėbį. Dabar būsime Ukrainos glebije. Jau mokyklose xakolu vaikams vietas rezervavo. Dar ir klases perpylditos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių