Pereiti į pagrindinį turinį

Imigrantai plūsta šimtais

2008-10-02 09:00
Imigrantai plūsta šimtais
Imigrantai plūsta šimtais / "Reuters" nuotr.

Ispanija to dar nematė. Vienu laivu į šią šalį plaukė net 230 imigrantų iš Afrikos. Pareigūnai sako, kad tai rekordas.

Pakrančių sargyba pirmadienio vakarą 90 km į pietus nuo Kanarų pastebėjo medinį laivą ir nuplukdė jame buvusius žmones į Los Kristianoso uostą Tenerifės saloje.
Laive buvo 230 nelegalių imigrantų. Visi jie vyrai, tarp jų 20 nepilnamečių. Visų jų sveikatos būklė buvo gera, išskyrus šešis asmenis, kurie per keturias dienas trukusią kelionę sušalo.

Tai didžiausia migrantų grupė, atplaukusi į Kanarų salas vienu laivu, teigė pareigūnai. Dar vienas laivas su maždaug 90 migrantų iš Šiaurės Afrikos antradienį atplaukė į Gran Kanarijos salos Poso Iskijerdo uostą.

Pagal Ispanijos įstatymus, teisėsauga turi per 40 dienų nustatyti nelegalių imigrantų tautybę ir išsiųsti juos į tėvynę. Nenustačius tapatybės jie liks Ispanijoje, neturėdami aiškaus teisinio statuso.

Į Ispaniją plūsta daugelis Europoje norinčių įsikurti imigrantų iš Afrikos. Šiemet į Kanarų salas jau atvyko 5,4 tūkst. nelegalių imigrantų, o pernai per tą patį laikotarpį buvo atplaukę 6,6 tūkst. žmonių.

Valdžios institucijos mano, kad dėl troškulio, bado ir nelaimingų atsitikimų jūroje žūsta tūkstančiai afrikiečių, kurie ryžtasi pavojingai kelionei į Ispanijos teritorijas. Tačiau tikslaus tokių aukų skaičiaus nustatyti neįmanoma.

Andalūzijos žmogaus teisių organizacijos duomenimis, 2007 m. mėgindami pasiekti Ispaniją jūroje žuvo 921 nelegalus migrantas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų