Pereiti į pagrindinį turinį

Indijoje – sprogimų virtinė

2008-10-31 09:00
Indijoje – sprogimų virtinė
Indijoje – sprogimų virtinė / AFP nuotr. Išpuoliai: per viena valandą keliose miestuose sprogo aštuoniolika bombų, visos jos buvo padėtos žmonių gausiai lankomose vietose.

Vienas po kito Indijoje vakar griaudėję sprogimai sėjo mirtį ir paniką. Žuvo mažiausiai 61 žmogus, daugiau nei šimtas buvo sužaloti.

Aštuoniolika sprogimų skirtingose vietose vakar nugriaudėjo Indijos šiaurės rytų valstijoje Asame. Visos bombos buvo padėtos automobiliuose.
"Sprogimas buvo toks stiprus, kad žmonių sausakimšas autobusas beveik visiškai sudegė. Mes traukėme iš jo sužeistuosius ir vežėme į ligoninę", – pasakojo vyras, gyvenantis didžiausiame Asamo mieste Guvahatyje.

Po incidento, kuris įvyko prie policijos nuovados, įtūžusi minia pradėjo svaidyti akmenis į pareigūnus. Per susirėmimus keli žmonės buvo sužeisti.

Netoliese esančiame mieste gyvenanti Sanchaita Chakrabarty, atėjusi į turgų nusipirkti daržovių, per plauką išvengė mirties. "Tai įvyko, kai aš jau buvau beišeinanti iš turgaus. Žmogus, iš kurio pirkau daržovių, žuvo, o žmonės aplinkui buvo sužeisti. Man labai pasisekė, kad likau gyva", – baisiais įspūdžiais dalijosi moteris.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šiuos išpuolius, surengtus praėjus šešioms savaitėms po keleto sprogdinimų Indijos sostinėje Delyje, per kuriuos žuvo daugiau nei 20 žmonių.

Dėl ankstesnių Asame rengtų sprogdinimų dažniausiai būdavo kaltinamas Jungtinis Asamo išlaisvinimo frontas (ULFA), nuo 1979 m. kovojantis už 26 mln. gyventojų turinčios valstijos nepriklausomybę.

"Jie (ULFA – red. past.) nusprendė atkeršyti, surengdami masišką išpuolį prieš nekaltus žmones, – sakė Asamo valstijos policijos vadovas R.N.Mathuras. – Jokia kita grupuotė nesugebėtų surengti tiek koordinuotų sprogimų įvairiose vietose."
Arbatos auginimu garsėjančioje valstijoje pastaruosius du dešimtmečius vykusios sukilėlių kovos pareikalavo daugiau nei 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų