Indijoje sulaikyti penki asmenys, įtariami įvykdę ritualinę žmogžudystę šventykloje

Praėjus beveik ketveriems metams po to, kai hinduistų šventykloje buvo rastas aukos kūnas be galvos, Indijos policija sulaikė penkis vyrus, kaltinamus įvykdžius ritualinę žmogžudystę.

64-erių Shanti Shaw (Šanti Šo) 2019 metais buvo nužudyta nukertant galvą mačete po apsilankymo šventykloje Guvahatyje, atokiame Indijos šiaurės rytų mieste.

Policijai nebuvo pavykę pasiekti jokios pažangos šioje byloje, kol sausio mėnesį pagaliau pavyko atpažinti Sh. Shaw kūną, o tai paskatino atnaujinti tyrimą, kurio metu buvo susekti keli kaltininkai, o kiti vis dar tebėra laisvėje.

„Penki asmenys suplanavo moters nužudymą, – vėlų antradienį žurnalistams sakė Guvahačio policijos komisaras Diganta Barahas. – Iš viso dalyvavo 12 žmonių.“

D. Barahas teigė, kad įtariamas vadeiva – 52-ejų Pradeepas Pathakas (Pradipas Pathakas) – surengė žmogžudystę kaip religinių apeigų, skirtų brolio mirties metinėms paminėti, dalį.

„Kaltinamieji, matyt, tikėjo, kad auka nuramins mirusiojo sielą“, – pridūrė jis.

Nuo kovo 25 iki balandžio 1 dienos P. Pathakas ir dar keturi asmenys buvo sulaikyti, o policija tebeieško likusių jų bendrininkų.

Indijos nacionalinis nusikaltimų registravimo biuras 2014–2021 metais užregistravo 103 žmonių aukojimo atvejus šalyje.

Ritualinės žmogžudystės paprastai atliekamos siekiant nuraminti dievybes ir yra labiau paplitusios genčių ir atokiose vietovėse, kur paplitęs tikėjimas raganavimu ir okultizmu.

Praėjusiais metais sostinėje Naujajame Delyje buvo sulaikyti du vyrai, kurie, kaip įtariama, nužudė šešerių metų berniuką.

Nusikaltėliai, abu statybininkai, policijai sakė, kad nužudė vaiką kaip auką hinduistų dievui Šivai, kad praturtėtų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ali baba

ali baba portretas
siaip ar taip tai laukiniu klrastas.kuriems patinka taip gyventio,ten vyrai ,kaip buliai prievartauja moteris,bet ne kiek neabejojama ,kad ko gero jiems tinka ir bezdziones
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių