Pereiti į pagrindinį turinį

Indijos rinkimų „viengungis“ favoritas Modi atskleidė didžiausią gyvenimo paslaptį

2014-04-10 07:53
Reuters nuotr.

Indijos rinkimų favoritas Narendra Modi (Narendra Modis) pirmą kartą pripažino, kad yra vedęs, taip atskleisdamas vieną didžiausių paslapčių, susijusių su šalies būsimu premjeru laikomo žmogaus privačiu gyvenimu.

63 metų N.Modi paprastai būdavo vadinamas viengungiu ir manoma, kad jis savo, kaip suaugusio žmogaus gyvenimą, gyveno vienas. Jis kilo hierarchijos laiptais vienoje hinduistų nacionalistų organizacijoje, kurioje celibatas laikomas pozityvia vertybe.

Žiniasklaida rašė, kaip jis dar paauglystėje atsiribojo nuo tėvų suplanuotos santuokos, bet jis pats to niekada nebuvo patvirtinęs. Tai, kad yra vienas, N.Modi rinkimų kampanijos metu pateikdavo kaip privalumą.

Trečiadienį rašytiniuose parodymuose, kuriuos pateikė drauge su dokumentais dėl savo kandidatūros į parlamentarus iškėlimo Vadadoros apygardoje Indijos vakaruose esančioje Gudžarato valstijoje, jis pripažino, kad turi žmoną.

Rašytinių parodymų skiltyje dėl sutuoktinio(-ės) Gudžarato vyriausiasis ministras įrašė vardą Jashodaben (Džašodaben), bet kitur tekste rašo, kad „neturi informacijos“ apie ją.

Pranešimuose buvo nuolat sakoma, kad jis buvo susižiedavęs su dabar į pensiją išėjusia 62 metų mokytoja Jashodaben, kuri interviu vasario mėnesį sakė, jog „nesijaučia blogai“ dėl to, kad nėra N.Modi gyvenimo dalis.

Manoma, kad jų santuoka niekada nebuvo konsumuota.

N.Modi, griežtosios linijos hinduistų nacionalistas, kuris, kaip rodo apklausos, populiarumu lenkia savo varžovus, neseniai vienam biografui sakė, jog „iš tikrųjų mėgaujasi vienatve“ ir jog dėl tos priežasties, kad neturi vaikų, yra didesnė tikimybė, kad jis bus „švarus“ politikas.

„Neturiu jokių šeiminių ryšių. Kam bandyčiau padėti per korupciją?“ – neseniai sakė jis per vieną kampanijos mitingą.

Jis keturis kartus siekė būti išrinktas į Gudžarato regioninę asamblėją, bet rašytiniuose parodymuose niekada nedeklaruodavo savo šeiminės padėties.

Indijos didžiulio masto nacionaliniuose rinkimuose ketvirtadienį prasidėjo trečia iš devynių fazių, kurios metu varžomasi dėl beveik penktadalio iš 543 vietų parlamente. Šie rinkimai buvo vadinami „viengungių kova“, nes pagrindinis N.Modi varžovas Rahulas Gandhi (Rahulas Gandis) iš 10 metų valdančios Kongreso partijos yra nevedęs.

Ne taip kaip daugelyje kitų demokratinių valstybių, Indijoje šeimos neturėjimas nėra laikomas kliuviniu, nes egzistuoja sena ir stipri hinduizmo askezės tradicija, pagal kurią dvasinio tobulumo siekėjai išsižada žemiškų malonumų.

Kitos N.Modi asmeninio gyvenimo istorijos dalys vis dar lieka neaiškios, ypač – dėl jo jaunystės, kai jis, kaip manoma, klajojo po Himalajus ieškodamas dvasinės išminties.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų