Infliacija euro zonoje pakilo iki rekordinių 8,6 proc.

Infliacija euro zonoje vėl pakilo iki rekordinio lygio. Vartotojų kainos birželį didėjo 8,6 proc., lyginat su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, penktadienį Liuksemburge pranešė Eurostatas. Ekonomistai vidutiniškai prognozavo 8,5 proc. infliacijos rodiklį. Gegužę infliacija sudarė 8,1 proc.

Infliacijos lygis euro zonoje dar niekad nebuvo toks aukštas nuo tada, kai euras 1999-aisiais buvo įvestas kaip negrynųjų pinigų atsiskaitymo priemonė. Nuo 2021 metų brangimas nuolat augo ir pastaruoju metu dėl karo Ukrainoje ir griežtų koronaviruso priemonių Kinijoje vis mušė rekordus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas ok cia

viskas ok cia  portretas
france, italijoje, vokietijoje vid alga keletas tukstanciu EUR, lt 1100 eur. I RANKAS. todel kad vokietis, france, ar koks belgas, pajustu kad jam viskas brangsta ir kad pas juos butu tokia infliacija kaip pas mus, ten turi viskas brangti daug daugiau, bet to nebus. nes viskas turi savo lubas. pvz kodel france tik 6,5 infliacija? todel kad elektra ten nors ir pabrango kaip LT apie 0,4 eur kainuoja - 0,5 eur. bet algos ju didesnes, todel ten jiems dzin ta elektros kaina, kuras 0,5 eur pabrango, jiems dzin, mus tai jau didelis procentas nuo algos, jiems, france, tai dzin, tik keli centai. tad jei pas mus butu tokios algos kaip france, ir pas mus butu infliacija tik 6,5 proc...ir mums dzin butu, ir yra taip, nemazai lt ukiu namu, dirba uzsieniuose, dirba savo imone ir gerus darbus ir gan nemazai uzdirba, todel vartojimas ir dar LT nestoja prie tokios infliacijos.

fas fas

fas fas portretas
dar valdzios klounai pamiegos ir bus kaip turkijoj
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių