Pereiti į pagrindinį turinį

Interneto laisvės indeksas Rusijoje – žemiau nulio

2020-10-14 07:08

Indeksą pastaruosius 5 metus skaičiuoja nevyriausybinė organizacija „Interneto gynimo draugija“ (IGD). Toks prastas įvertinimas padarytas pirmą kartą.

Pixabay nuotr.

Kaip savo tinklalapyje rašo IGD atstovai, tai nulėmė keletas priežasčių. „Balandį mokesčių tarnyba gavo prieigą prie visų Rusijos gyventojų elektroninių piniginių. Gegužę prokuratūrai suteikta teisė be jokio paaiškinimo blokuoti apskritai bet ką. Vasarą Putinas pasirašė įsaką dėl duomenų apie visus Rusijos gyventojus „superregistro“ – dabar bet kuris valdininkas galės gauti absoliučiai visą informaciją apie bet kurį pilietį. O rugpjūtį nutarta užblokuoti visą su gynyba susijusią informaciją. Įslaptinta netgi tai, kas jau buvo įslaptinta – labai patogu!“, - piktinosi interneto laisvės prievaizdai.

Jie taip pat pažymėjo, kad į atvirą prieigą internete pateko beveik milijono rusų, balsavusių prieš Vladimirui Putinui naudingas konstitucijos pataisas, asmens duomenys. Tuo metu tie, kas balsavo už jas, internetu tai galėjo padaryti po kelis kartus, net su negaliojančiais asmens dokumentais.

IGD specialistai kiekvieną interneto laisvei įtaką darantį įvykį įvertina tarp plius 10 ir minus 10 balų. Susumavus rezultatus, bendras įvertinimas Rusijai sudarė 37 balus žemiau nulio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų