Pereiti į pagrindinį turinį

Interpolo vadovas: nusikaltėliai prisitaikė prie koronaviruso pandemijos

2020-05-11 08:15

Sukūrus vakciną nuo koronaviruso, nusikaltėliai tikriausiai mėgins pasinaudoti didžiule jos paklausa, užtvindydami rinką netikromis vakcinomis, perspėja Interpolo vadovas Jurgenas Stockas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

J. Stockas įspėjo, kad pasaulyje pasirodys kur kas daugiau padirbtų vaistų ar vakcinų nuo koronaviruso. Pasak jo, taip turėtų nutikti, nes šiuo metu pasirodo vis daugiau nesertifikuotų asmeninių apsaugos priemonių ir neveiksmingų dezinfekantų.

„Bus dar viena banga, pasaulinė banga, tada, kai mes priartėsime prie vakcinos“, – teigė Interpolo vadovas.

J. Stocko teigimu, nusikaltėliai visame pasaulyje greitai prisitaikė prie pandemijos. „Jie naudojasi naujomis žmonių baimėmis, nerimu ir poreikiais“, – interviu naujienų agentūrai DPA sakė jis.

Tarp nusikalstamų grupuočių veiklos sričių atsirado ir neteisėtas medicininių atliekų utilizavimas.

„Fiksuojame organizuotų nusikalstamų grupuočių bandymus Azijoje patekti į šią rinką“, – teigė J. Stockas ir prognozavo, kad panašios tendencijos bus matomos ir kitose pasaulio vietose.

Pasak Interpolo vadovo, nusikaltėliai bandys pasinaudoti pandemija ir išvilioti pinigus iš vyresnio amžiaus žmonių. Taip pat esą didės kibernetinių nusikaltimų mastai, nes daugybė žmonių dirba iš namų.

J. Stockas įspėjo ir apie galimą nusikalstamumo augimą pasaulyje dėl koronaviruso pandemijos, nes dalis pragyvenimo šaltinį praradusių žmonių gali imtis nusikalstamos veiklos.

„Žmonės ieškos naujų pajamų šaltinių, kurie gali būti neteisėti“, – prognozuoja Interpolo vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų