Irakas: iš Baltarusijos repatrijuota beveik 4 tūkst. irakiečių

Irakas pastarosiomis savaitėmis repatrijavo beveik 4 tūkst. savo piliečių, kurie buvo įstrigę Baltarusijoje prie Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos sienų, sekmadienį paskelbė irakiečių užsienio reikalų ministras.

Nuo lapkričio 18-osios Irako vyriausybė organizavo „10 skrydžių iš Bagdado į Baltarusiją“ savo piliečiams repatrijuoti, sakė Fuadas Husseinas (Fuadas Huseinas) drauge su Lietuvos užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu surengtoje spaudos konferencijoje Bagdade.

„Galėjome repatrijuoti maždaug 4 tūkst. irakiečių“, – paskelbė F. Husseinas.

Irako Užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas al Sahafas ( Ahmedas Sahafas) vėliau naujienų agentūrai AFP sakė, kad „3 817 irakiečių migrantų repatrijuota iš Baltarusijos ir 112 – iš Lietuvos“.

Lėktuvai skrido daugiausia į Irako autonominį Kurdistano regioną, iš kurio kilę daugelis šių migrantų, o paskui – į Bagdadą.

Pasak A. al Sahafo, kai kurie irakiečiai vis dar įstrigę Baltarusijoje, bet „sunkios oro sąlygos ir sudėtinga aplinka trukdo gelbėtojams išsiaiškinti jų skaičių“.

G. Landsbergis, kuris taip pat susitiko su Irako premjeru Mustafa al Kadhemi (Mustafa Kazemiu), sakė norintis naujų bendradarbiavimo su Iraku idėjų.

URM nuotr.

Nuo praėjusios vasaros tūkstančiai migrantų, daugiausia iš Vidurio Rytų, ypač Irako, net ir atšalus orams gyvena stovyklose Baltarusijos pasienyje, tikėdamiesi kirsti Europos Sąjungos sieną.

ES kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tokius kaltinimus neigia ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančias ES nares – Latviją, Lietuvą ir Lenkiją.


Šiame straipsnyje: migrantaipasienisĮrakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

sugebėjo

sugebėjo portretas
nedvejodami išgrūst , o čia kolekcionuos kaip Kalėdinius žaisliukus ........

kgb

kgb portretas
Batka tuoj sulauks mudzahedu su bombomis, pydarui atsirugs zmoniu likimais zaisti.

klausimėlis

klausimėlis portretas
O kodėl per LTV žinias pasakė, kad 4000 irakiečių buvo išskraidinta iš Lenkijos??? Lenkai moka geriau "įtikinti"??? O mums net gėda parašyti???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių