Pereiti į pagrindinį turinį

Irake tarnavusiems britų kariams - kaltinimai prievartavimais ir smurtu

2009-11-16 11:36
Irake tarnavusiems britų kariams - kaltinimai prievartavimais ir smurtu
Irake tarnavusiems britų kariams - kaltinimai prievartavimais ir smurtu / "Reuters" nuotr.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijai tenka srėbti kareivių Irake privirtą košę. Ministerija teigia tirianti net 33 naujus kaltinimus šalies kariams, tarnavusiems Irake.

Viename kaltinimų teigiama, kad 2003 m. du britai kariai Irake išprievartavo šešiolikmetį. Yra nemažai tokių, kurie kaltina karius mušus ir naudojus psichologinę prievartą.

Pasak Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos pareigūnų, visi kaltinimai vertinami rimtai ir bus atlikti išsamūs tyrimai. Šiuo metu jau vyksta tyrimas dėl Irako gyventojo Bahos Mousos mirties. Jis mirė Didžiosios Britanijos karių nelaisvėje dėl 93 sužalojimų. "Vertiname šiuos kaltinimus rimtai, tačiau tai nereiškia, kad jie turi būti priimami kaip faktas", – sakė ministerijos atstovas Billas Rummellis. Jis pabrėžė, kad Irake tarnavo 120 tūkst. britų kareivių ir daugelis jų elgėsi profesionaliai ir pavyzdingai. "Būta atvejų, kai tam tikri asmenys elgėsi neteisingai, tačiau tik labai nedaug kareivių neatitiko aukštų mūsų standartų", – teigė jis.

Tačiau išvengti skandalo gali ir nepavykti. Buvusių kalinių Irake advokatai teigia reikalausiantys viešo tyrimo. Būtent per tokį tyrimą buvo nustatyti JAV karių Irake įvykdyti nusikaltimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų