Pereiti į pagrindinį turinį

Irako parlamentas pirmininku išsirinko Salimą al Juburi

2014-07-15 13:50
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Sunkiai valdomas Irako parlamentas antradienį po dviejų nesėkmingų posėdžių išsirinko pirmininką, kuriuo tapo 165 balsų ribą peržengęs Salimas al Juburi (Salimas Džuburis), rodo tiesiogiai per valstybinę televiziją paskelbti duomenys.

Šiais ilgai vėlavusiais rinkimais prasideda politinis procesas, kai deputatai taip pat turės susitarti dėl federalinio prezidento ir naujosios vyriausybės, kurios lauks sunki užduotis vadovauti didžiausią savo krizę per daug metų išgyvenančiai šaliai.

S.al Juburi gavo 194 iš 273 atiduotų balsų, dauguma likusių balsų buvo paskelbti negaliojančiais ir tik 19 balsų atiteko jo vieninteliam varžovui, nelabai žinomam kandidatui, kuris į parlamentą buvo išrinktas pagal vieną pasaulietišką sąrašą.

Po balsavimo deputatai liko salėje išrinkti dviejų pirmininko pavaduotojų.

S.al Juburi vadovaus institucijai, kuri nuolat nevykdydavo savo pareigų ir kurios galias smarkiai pranoksta premjero įgaliojimai.

Kai kas premjero Nuri al Maliki (Nurio Malikio) aljanse sakė, kad balsavimas įvyks tik tada, kai pagrindiniai blokai dėl trijų prezidentinės tarybos narių sudarys išsamų susitarimą, tačiau kol kas neaišku, ar taip įvyko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų