Pereiti į pagrindinį turinį

Irako parlamento pirmininkas ragina premjerą atleisti „korumpuotus“ ministrus

2015-08-10 22:03
BNS inf.
 Salimas al Juburi
Salimas al Juburi / AFP nuotr.

Irako parlamento pirmininkas Salimas al Juburi (Salimas Džuburis) pirmadienį paragino ministrą pirmininką vykdant plataus masto reformą atleisti ministrus, kurie akivaizdžiai yra aplaidūs ir korumpuoti.

„Kreipėmės su prašymu, kad ministras pirmininkas atleistų tam tikrą skaičių ministrų, kurie akivaizdžiai yra kalti dėl apsileidimo, aplaidumo ir korupcijos", - sakė S.al Juburi kalbėdamas per televiziją.

Pačių neįtikusių ministrų pavardžių parlamento pirmininkas viešai nepaminėjo.

Tačiau vienas parlamento pareigūnas sakė, kad pirmadienį vykusiame S.al Juburi ir politinių lyderių susitikime buvo minimi už vandens ir elektros išteklius atsakingi ministrai.

Anksčiau S.al Juburi paragino įstatymų leidėjus palaikyti ambicingą reformų planą, kurį pateikė vyriausybės vadovas Haideras al Abadi (Haideras Abadis), tačiau taip pat pridūrė, kad reikės imtis ir daugiau veiksmų.

Šalį užplūdus dideliems karščiams, kurių metu oro temperatūra siekia 50 laipsnių pagal Celsijų, protestuotojai jau kelias savaites protestuota prieš prastą paslaugų kokybę, ypač elektros tiekimo

Bagdade ir kituose miestuose savaites vyksta protestai prieš prastą paslaugų kokybę, ypač – elektros tiekimo trūkius, dėl kurių irakiečiai per dieną vyriausybės tiekiamą elektrą turi vos kelias valandas per dieną, nors oro temperatūra viršija 50 laipsnių pagal Celsijų.

Demonstrantai dėl paslaugų krizės kaltino korupciją ir politinės klasės nekompetentingumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų