Iranas davė Europai 60 dienų daugiašaliam susitarimui išgelbėti

  • Teksto dydis:

Iranas pirmadienį pareiškė, kad paskutinė galimybė išgelbėti 2015 metų daugiašalį susitarimą dėl jo branduolinės programos baigsis po 60 dienų.

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Abbasas Mousavi (Abasas Musavis) žurnalistams sakė, kad Iranas daugiau nebesiūlys „jokių terminų“ susitarimui išgelbėti.

Sekmadienį Irano pareigūnai sakė, kad šalis po termino imsis tolesnių veiksmų atsisakydama savo įsipareigojimų pagal šį susitarimą.

Iranas jau viršijo susitarime numatytus urano sodrinimo ir atsargų limitus.

Pasak A. Mousavi, Iranas tebėra atviras deryboms su partneriais Europoje. Atstovas taip pat išreiškė viltį, kad jie „žengs žingsnių į priekį“ įgyvendindami savo įsipareigojimus.

Iranas spaudžia partnerius Europoje surasti būdą apeiti JAV sankcijas ir tesėti susitarime numatytą pažadą dėl ekonominių sankcijų sušvelninimo.

JAV iš susitarimo vienašališkai pasitraukė prieš metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
kadangi britai iseina is eurosutarties o jav sionistu globeja likusioms europos salims teks savarankiskai apsispresti ar uz smurta ar taika ir supratima ir tie kurie 1 puola nera taikos saukliai o atvirksciai jie kasa duobe visiems tuo paciu ir sau......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių