Pereiti į pagrindinį turinį

Irano diplomatijos vadovas prisidės prie derybų dėl branduolinės programos

2015-06-25 07:57
BNS inf.
AFP nuotr.

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas) šeštadienį atvyks į Vieną ir prisidės prie galutinių pastangų sudaryti išsamų susitarimą su galingosiomis šalimis dėl Teherano branduolinės programos, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Šeštadienio rytą jis prisidės prie savo pavaduotojų, kurie dalyvauja derybose, rengdami išsamios sutarties tekstą“, – ketvirtadienį nurodė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris), kuris prie tų derybų prisidės penktadienį, ragino iraniečius sutelkti dėmesį į visus dar neišspręstus klausimus.

„Jeigu jie nebus išspręsti, sutarties nebus“, – pabrėžė jis.

Iranas ir šešios galingosios šalys siekia iki birželio 30 dienos galutinio termino išsklaidyti tarptautinius nuogąstavimus, kad Teheranas siekia pasigaminti branduolinių ginklų.

Iranas neigia turintis tokių ambicijų ir tikisi, kad Vakarų šalys atšauks niokojančias ekonomines sankcijas, paskelbtas dėl tų būgštavimų.

Antradienį Irano aukščiausiasis lyderis didysis ajatola Ali Khamenei (Alis Chamenėjus) išdėstė „raudonas linijas“ tose derybose, reikalaudamas, kad bet kokiame susitarime būtų numatyta, jog Jungtinės Valstijos ir Jungtinės Tautos nedelsiant atšauktų sankcijas.

Jis dar kartą išsakė nepritarimą bet kokioms Irano „karinių objektų“ inspekcijoms, kurias vykdytų JT Tarptautinė branduolinės energetikos agentūra (TATENA).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų