Įsigaliojo EŽTT nutarimas dėl Rusijoje galiojančio gėjų paradų draudimo neteisėtumo

  • Teksto dydis:

Įsigaliojo Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) nutarimas, kuriuo buvo neteisėtu pripažintas Rusijoje galiojantis lytinių mažumų paradų draudimas, penktadienį informavo rusų teisingumo ministerijos atstovai.

Jie sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad teismas kol kas nepranešė ministerijai, kad atmetė rusų vyriausybės pateiktą apeliaciją šioje byloje.

Tuo metu Nikolajus Aleksejevas, vienas iš draudimą apskundusių aktyvistų, pareiškė, kad Strasbūre įsikūręs teismas pirmadienį nusprendė nenagrinėti vyriausybės skundo.

Pernai lapkritį EŽTT neteisėtu pripažino Rusijos sprendimą uždrausti LGBT bendruomenės paradus.

Teismas priėjo išvadą, kad Rusija pažeidė virtinę Europos žmogaus teisių konvencijos straipsnių, garantuojančių teisę į susirinkimus ir draudžiančių diskriminaciją.

Teisėjai taip pat nutarė, kad „Rusijos valdžios atsisakymas rengti LGBT bendruomenės viešuosius renginius negali būti pagrįstas „būgštavimais dėl viešosios tvarkos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
O RUSAI deda skersą ant EŽTT nutarimų ir papūskit jiems .

Anonimas

Anonimas portretas
Rusams tų europinių teismų nutarimų vykdymas yra neprivalomas. Visi rusų p...rai gali važiuoti į išsigimusią Geiropą ir ten kad ir viešai kruštis. Dar juos ir nufilmuos ten kaip Eltoną Džoną, išgarsės....

Jurgis

Jurgis portretas
Saldu raukti per užpakalį?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių