Įsivyravus šalčiams daugelyje Lenkijos miestų fiksuojama didelė oro tarša

Pastarosiomis dienomis įsivyravus šalčiams, Lenkijoje fiksuojama didelė oro tarša. Kaip rodo pirmadienį paskelbti matavimo stočių duomenys, oro taršos rodikliai daugelyje šalies miestų gerokai viršija normą.

Pavyzdžiui, Lenkijos sostinėje Varšuvoje kietųjų dalelių PM10 ir PM2,5 koncentracijos norma buvo viršyta 5-6 kartus. Aplinkiniuose rajonuose leistinas jų kiekis buvo viršytas dešimteriopai.

Poznanėje oro taršos lygis svyruoja nuo 300 iki 700 proc. virš normos. Analogiški rodikliai fiksuojami Bydgoščiuje ir aplinkiniuose miestuose.

Krokuvoje, kuri paprastai gerina visus oro taršos antirekordus, šįsyk rodikliai mažesni negu kituose dideliuose miestuose – jos centre norma buvo viršyta nuo 100 iki 200 proc. Bet kaimyniniuose miesteliuose leistinas oro taršos lygis buvo viršytas 4-6 kartus.

Naktis į pirmadienį buvo viena šalčiausių Lenkijoje pastaruoju metu. Visoje šalyje termometrai rodė mažiausiai minus 10 laipsnių šalčio, o rytuose ir šiaurėje – iki minus 20 laipsnių. Atėjus šalčiams, namai dažnai šildomi prastomis anglimis ir atliekomis, tai ir atsiliepė oro kokybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių