Pereiti į pagrindinį turinį

Islandija prašys būti priimta į ES

2009-07-16 20:23
Islandija prašys būti priimta į ES
Islandija prašys būti priimta į ES / AFP nuotr.

Islandijos parlamentas ketvirtadienį pritarė siūlymui pradėti derybas dėl stojimo į ES. Šalis tikisi, kad tai padės jai išlipti iš gilios ekonominės duobės.

Už derybų pradžią balsavo 33 parlamento nariai, 28 buvo prieš, o du susilaikė. Dar šį mėnesį bus parengtas ir į Briuselį išsiųstas stojimo prašymas. Jeigu ES valstybės pritars plėtrai, Islandijos vyriausybė surengs referendumą dėl narystės Bendrijoje.

Didesnioji Islandijos kairiosios pakraipos vyriausybės partija ragina stoti į ES ir sako, kad tai užtikrintų šaliai finansinę ateitį. Tačiau daugelis Islandijos gyventojų, tarp jų - kai kurie valdančiosios koalicijos partnerės Kairiųjų žaliųjų judėjimo nariai, stojimui ir toliau nepritaria.

Islandijos ekonomika žlugo pernai. Ši šalis buvo viena pirmųjų ir didžiausių pasaulinės ekonomikos krizės aukų. Žlugo šios salos valiuta, didėja nedarbas.

„Taip, labai tikėtina, kad prisijungimas prie ES bus atmestas per referendumą, - pripažino Islandijos finansų ministras Steingrimuras Sigfussonas. - Ant kortos pastatyta labai daug gyvybiškai svarbių interesų.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų