Ispanija: Europai reikia „šviežio kraujo“

  • Teksto dydis:

Ispanijos užsienio reikalų ministras Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) pirmadienį paneigė, kad šalis susiduria su „masine“ imigracija ir sakė, kad Europai reikia „šviežio kraujo“ kompensuoti mažą gimstamumą.

„Sumenkiname žodį „masinis“, – sakė ministras žurnalistams po Madride įvykusių derybų su Jordanijos diplomatijos vadovu Aymanu Safadi (Aimanu Safadžiu).

Nuo šių metų pradžios į Ispaniją jūra atplaukė beveik 21 tūkst. migrantų, 304 migrantai žuvo mėgindami tai padaryti, skelbia Tarptautinė migracijos organizacija (IOM). 

Iš Libijos į Italiją per Viduržemio jūrą vedančiu maršrutu dar neseniai atvykdavo daugiausiai migrantų, tačiau pastaruoju metu jų skaičius sumažėjo 80 procentų. Tuo tarpu Europą jūra mėginantiems pasiekti migrantams pagrindiniu kelionės tikslu tapo Ispanija.   

Migrantai Ispaniją pasiekia ir sausuma. Praėjusį ketvirtadienį tai padaryti pavyko 602 migrantams iš Užsachario Afrikos, prasiveržusiems pro dvigubą užkardą tarp Maroko ir Ispanijos anklavo Seutos. Verždamiesi pro užkardą migrantai apmėtė policininkus negesintomis kalkėmis, išmatomis ir akmenimis.   

J. Borrellis pripažino, kad tokie atvejai „šokiruoja visuomenę, o nevaldoma imigracija kursto baimę“.  Tačiau ministras pabrėžė, kad visa tai yra sąlygina, o „600 žmonių nėra masinis skaičius, palyginti su 1,3 mln.“ pabėgėlių sirų, šiuo metu esančių Jordanijoje. 

„Kalbame apie šįmet atvykusius 20 tūkst. (migrantų) – šalyje, turinčioje daugiau nei 40 mln. gyventojų“, – sakė socialistų ministras.

„Tai nėra masinė imigracija“, – pridūrė jis.

J. Borrellis taip pat sakė, kad atvykstančiųjų srautas kontroliuojamas, nors nevyriausybinės organizacijos įspėja, kad priėmimo centrai Ispanijoje yra perpildyti.

Ministras leido suprasti, jog tai netgi galėtų padėti Europai, turint galvoje, kad daugelis šalių čia susiduria su mažu gimstamumu. 

„Europos demografinė raida rodo, kad mums reikia šviežio kraujo, jei nenorime ilgainiui tapti senstančiu žemynu, ir neatrodo, kad tą šviežią kraują galėtų užtikrinti mūsų gimstamumo rodikliai“, – pažymėjo J. Borrellis.


Šiame straipsnyje: IspanijaEuropaJosepas Borrellis

NAUJAUSI KOMENTARAI

nupindejusio senelio, kuriam jau nebestovi

nupindejusio  senelio, kuriam  jau  nebestovi portretas
kliedesiai.....kurie uztikrins ispanijos ir euroozopos gimstamuma....

Ispanijos socialistai - pide.rasai

Ispanijos socialistai - pide.rasai portretas
Cha cha cha ...... sviezias kraujas kuris nei skaityti nei rasyti NEMOKA ir dirbti TINGI. Bet uztat pis.tis ir vaikus gimdyti tai super klase. Ispanai uzmirso kaip maurams vergavo. Matyt pasiilgo vergo duonos.

...

... portretas
Barbarų invazija Europos neišgelbės! (grąžinkim moterims MOTERIŠKUMĄ, visa kita vyrai sugeba).
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių