Ispanija nuo birželio 22 d. atvers sausumos sienas su Portugalija ir Prancūzija

Nuo birželio 22 d. bus panaikinti visi apribojimai ties Ispanijos sausumos sienomis su Portugalija ir Prancūzija, paskelbė Ispanijos turizmo ministrė Reyes Maroto.

Nuo kovo vidurio dėl koronaviruso pandemijos Ispanijos sienas kirsti galėjo tik šalies piliečiai, darbą Ispanijoje turintys užsieniečiai ir vilkikų vairuotojai, praneša „Reuters“.

R. Maroto žurnalistams tikino, kad Ispanija veikiausiai atšauks karantiną iš Prancūzijos ir Portugalijos atvykstantiems žmonėms. Vis dėlto, sakė ministrė, šį sprendimą dar turės patvirtinti Vyriausybė.

Sienų atidarymo klausimas yra vienas esminių Europoje, šalims siekiant atkurti ekonominę veiklą ir palaipsniui sugrįžti prie laisvo judėjimo Šengeno erdvėje.

Anksčiau Ispanija ketino sausumos sienas atverti tik liepos 1 d., tačiau pastarosiomis dienomis kalbama apie ankstesnį apribojimų atšaukimą.

R. Maroto teigimu, Ispanija bandys atnaujinti turizmą kai kuriuose šalies regionuose jau birželio pabaigoje, o kelionių organizatorius TUI esą turėtų atskraidinti 6 000 vokiečių turistų į Balearų salas.

Prancūzija jau anksčiau teigė palaikanti planą atidaryti Šengeno erdvės vidaus sienas birželio 15 d.

Portugalija oficialiai uždarė sieną su Ispanija tik iki birželio 15 d., tačiau Portugalijos pareigūnai ne kartą sakė, kad siena veikiausiai bus uždaryta iki tol, kol ją atidaryti sutiks Ispanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių