Ispanija nustatė maksimalią COVID savikontrolės testų kainą

Ispanijos vyriausybė nustatė maksimalią koronaviruso savikontrolės testų kainą. „Vienbalsiai nuspręsta, kad maksimali pardavimo kaina yra 2,94 euro“, - ketvirtadienį sakė sveikatos ministrė Carolina Darias.

Prieš tai vis garsiau aidėjo kritika dėl savikontrolės testų kainos, kuri siekė nuo 7 iki 12 eurų. Kainų ribojimas įsigalios šeštadienį.

Ministrė taip pat paskelbė, kad stiprinančiąja doze galės skiepytis ir 18-39 metų amžiaus asmenys. Laiko tarpas po antrojo skiepo, be to, sutrumpintas nuo šešių iki penkių mėnesių.

Kritikai piktinosi, kad sprendimas dėl testų kainos ribojimo yra pavėluotas. Kalėdiniu laikotarpiu šių testų paklausa smarkiai išaugo, jų ėmė trūkti, o kainos šovė į viršų.

„Jei (ministras pirmininkas) Sanchezas būtų protingas, tai savikontrolės testai būtų nemokami, - tviteryje rašė opozicijos atstovas Teodoro García Egea. – Reikalaujame, jog vyriausybė subsidijuotų savikontrolės testus, kad jie kainuotų ne daugiau kaip du eurus“.

Ir vartotojų apsaugos organizacija „Facua“ kritikavo naują kainą, vadindama ją „visiškai neprotinga“. Maksimali kaina esą yra didesnė nei kitose ES šalyse. Taip gamintojai esą ir toliau „gaus milžinišką pelną“.

Kaip dauguma ES valstybių, Ispanija šiuo metu išgyvena naują pandemijos bangą. Iki šiol šalyje patvirtinta beveik 7,8 mln. infekcijos atvejų, daugiau kaip 90 000 žmonių mirė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas suvaldys socberg saika///////.? tai tikriausi vampyrai is kt dimensijos===

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvai, valdomai ožio šaikos, tokie dalykai negręsia. Būkit ramūs. Čia kainos jau dvigubai didesnės ir vis dar auga. Čia jums ne biedna Ispanija.

Jonas

Jonas portretas
Mirties bausmė turi būti tiems ,kas nesuvaldė viruso bandymus ir paskleidė jį is laboratorijos. Turi būti išaiškintas šitas įvykis kruopščiai ir nubausti kalti.Ne pirkti žmogui turi reikėti testus o turi dalinti nemokamai juos ,nes žmonės kalti uz ši įvykį.Uz testus ,uz žmonių gydymą nuo koronos, turi apmokėti kaltininkai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių