Pereiti į pagrindinį turinį

Ispanijos karališkoji šeima pradėjo istorinį vizitą į Kubą

2019-11-11 08:19

Ispanijos karalius Felipe VI ir karalienė Letizia pirmadienį pradėjo oficialų vizitą į Kubą. Tai yra pirmasis istorijoje Ispanijos sostą užimančio monarcho oficialus vizitas į Kubą.

Ispanijos karališkoji šeima
Ispanijos karališkoji šeima / Scanpix nuotr.

Vizitas sutampa su iškilmėmis, skirtomis pažymėti Kubos sostinės Havanos įkūrimo 500 metų jubiliejų.

Ispanijos karališkoji šeima į Kubą atvyks pirmadienį, oficialūs renginiai vyks antradienį.

Tiesa, vizitas į Kubą susilaukė kritikos tiek iš Ispanijos konservatorių, tiek ir iš Kubos disidentų.

Ispanijos Liaudies partijos (PP) lyderis Pablo Casado praeitą savaitę tvirtino, esą nelogiška siųsti karalių ir karalienę valstybinio vizito į „Kubos diktatūrišką gerontokratiją“.

Sukritikuota ir iškart po Ispanijos parlamento rinkimų prasidėjusio vizito data. Karališkųjų rūmų atstovų teigimu, tai yra tiesiog sutapimas.

Havanos istorikas Eusebio Lealas atmetė vizito kritiką, pabrėždamas, kad Kubą ir Ispaniją vienija šimtmečiai bendros istorijos. „Ispanija yra mūsų istorijoje, mūsų šeimose“, – naujienų agentūrai DPA sakė jis.

Karalius Felipe vizito metu Havanos senamiesčio atkūrimo programos vadovą E. Lealą apdovanos Carloso III ordino Didžiuoju kryžiumi, vienu aukščiausių Ispanijos valstybės apdovanojimų.

Havanos senamiestis 1982 m. buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Dabartinio Ispanijos karaliaus tėvas Juanas Carlosas 1999 m. vyko į Kubą, kur dalyvavo Iberijos pusiasalio ir Amerikos šalių viršūnių susitikime. Juanas Carlosas, jau perleidęs sostą sūnui, taip pat dalyvavo Kubos revoliucinio lyderio Fidelio Castro laidotuvėse 2016 m.

Ispanija yra trečia didžiausia Kubos prekybos partnere, atsiliekanti tik nuo strateginių sąjungininkių Kinijos ir Venesuelos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų