Ispanijos karalius pateikė skundą tėvystės nustatymo byloje

Sosto atsisakęs Ispanijos karalius Juanas Carlosas (Chuanas Karlosas) pateikė skundą byloje, kurioje viena moteris reikalauja pripažinti, kad buvęs monarchas yra jos dukros tėvas, šeštadienį pranešė vienas teismo šaltinis.

Eksmonarcho advokatai pateikė teismui skundą byloje, kuri yra pirmas teisinis iššūkis buvusiam 77 metų J.Carlosui, praradusiam absoliučią teisinę neliečiamybę pernai birželį, kai perleido sostą sūnui Felipe VI (Felipei VI).

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas praeitą mėnesį sutiko nagrinėti ieškinį, kurį pateikė belgė namų šeimininkė Ingrid Jeanne Sartiau (Ingrid Žanos Sartjo), kuriai, kaip pranešama, yra vyresnė negu 40 metų.

„Juanas Carlosas pateikė skundą dėl ieškinio priėmimo tėvystės nustatymo byloje“, – vienas teismo šaltinis šeštadienį sakė naujienų agentūrai AFP.

Pati I.J.Sartiau taip pat pateikė skundą, kad teismas iki šiol nenurodė atlikti Juano Carloso DNR tyrimo, nors ji to reikalavo savo ieškinyje, pridūrė šaltinis.

Dabar abiejų šalių advokatai ir prokurorai turės išnagrinėti tuos skundus prieš perduodami teismui, kuris priims sprendimą. Manoma, kad šis procesas užtruks kelias savaites, sakė šaltinis.

I.J.Sartiau tvirtina, kad pastojo nuo Juano Carloso 7-o dešimtmečio viduryje, kai jis dar nebuvo tapęs karaliumi. J.Carlosas vedė karalienę Sofią (Sofiją) 1962 metais.

Juanas Carlosas į sostą įžengė 1975 metais, mirus diktatoriui Francisco Franco (Fransiskui Frankui), ir valdė 39 metus.

Pernai jis perleido karūną savo ir Sofios sūnui Felipei, tikėdamasis pagerinti pašlijusį monarchijos įvaizdį.

Karališkieji rūmai šeštadienį pareiškė nekomentuosiantys tos bylos, nes tas reikalas yra privatus.

Juano Carloso paskutiniais valdymo metais monarchiją krėtė skandalai. Vienas iš jų buvo susijęs su tyrimu, kuriame buvusio karaliaus jauniausia dukra – 49 metų Cristina (Kristina) – kaltinama sukčiavimu.

Teisėjas nurodė Cristinai stoti prieš teismą toje byloje.

Pats Juanas Carlosas taip pat išprovokavo pasipiktinimą 2012 metais, kai išvyko medžioti dramblių į Botsvaną, kai jo šalį krėtė didelė ekonomikos krizė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių