Pereiti į pagrindinį turinį

Istorinis vizitas: B. Obama planuoja vykti į Hirošimą

2016-04-22 08:27
BNS inf.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) iškart po Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo, kuris Japonijoje rengiamas kito mėnesio pabaigoje, nuvyks į atominės bombos sprogimą patyrusią Hirošimą ir tai bus pirmas toks savo pareigas einančio JAV lyderio apsilankymas, pranešė verslo dienraštis „Nikkei“.

Scanpix nuotr.

Vašingtonas „organizuos su Japonija jo vizitą gegužės 27 dieną, kai baigsis G-7 lyderių susitikimas“, pranešama laikraščio interneto svetainėje, remiantis keliais JAV vyriausybės pareigūnais, kurių pavardės nenurodomos.

B.Obamos apsilankymas turėtų didžiulę simbolinę svarbą ir įvyktų po JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry (Džono Kerio) apsilankymo Hirošimoje praėjusią savaitę.

Drauge su J.Kerry į Hirošimą buvo nuvykę ir kiti G-7 užsienio reikalų ministrai. J.Kerry dabar yra aukščiausio rango JAV administracijos pareigūnas, pareiškęs pagarbą toje vietoje, kur amerikiečių lėktuvas 1945 metų rugpjūčio 6 dieną numetė atominę bombą, taip įvykdydamas pirmą pasaulyje branduolinę ataką.

B.Obama, kuris 2009 metais laimėjo Nobelio taikos premiją už raginimą išvaduoti pasaulį nuo branduolinių ginklų, turėtų pasakyti kalbą apie branduolinių ginklų sunaikinimą, nurodė „Nikkei“, remdamasis šaltiniu JAV vyriausybėje.

B.Obama taip pat svarsto galimybę padėti gėlių Hirošimos Taikos memorialo parke, o Japonijos premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė) turėtų lydėti JAV prezidentą, rašė laikraštis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų