Netoli Bolonijos, Italijoje, vikšrų miltai jau pradedami naudoti kepant picas. Naujoviškų picų kepėjai teigia, kad juose gausu baltymų.
„Psichologiškai dar nesu pasiruošusi, bet anksčiau ar vėliau tikrai noriu patirti šią naują kulinarinę patirtį“, – sakė picerijos lankytoja.
Tačiau Italijoje ne visi tuo džiaugiasi. Priešingai, pica italams yra nacionalinio pasididžiavimo reikalas. Anot kai kurių italų, naujoviški receptai – tarsi pasityčiojimas. Tad kai picų kepėjas Džiuzepė į meniu įtraukė picas su vikšrų miltais, greitai pasipylė grasinimai.
Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:
„Jie pavogė mano kredito kortelės duomenis. Jie taip pat įsilaužė į mano feisbuko puslapį“, – teigė picų kepėjas Džiuzepė.
Verslininkas pasakojo, kad dėl grasinimų naktimis nemiegodavęs, o picerija prarado kone visus klientus.
Jie sakė, kad esu itališkos virtuvės išdavikas. Tapo net baisu dėl vaikų saugumo.
„Jie sakė, kad esu itališkos virtuvės išdavikas. Tapo net baisu dėl vaikų saugumo“, – kalbėjo picų kepėjas.
Picų gamintojai vabzdžių miltus importuoja iš Vietnamo. Picą gali sudaryti tik 3,5 proc. vikšrų, kad būtų išvengta alerginių reakcijų. Tačiau mokslininkai entuziastingai vertina šią nacionalinės virtuvės naujovę.
„Dabar 100 g vikšrinių miltų yra 76 g baltymų, kurių baltymų grandinė panaši į jautienos“, – komentavo mokslininkas.
Picų kepėjas Džiuzepė pamažu susigrąžino senuosius lankytojus.
„Dabar mes iš tikrųjų norime išsiskirti. Senieji klientai, kurie iš pradžių nesilankė, pamažu grįžta“, – sakė Džiuzepė.
Tiesa, dėl picų iš vikšrų miltų nėra tokia entuziastinga Italijos vyriausybė. Ji pasisako už įspėjamąsias etiketes, kad vartotojams būtų aišku, kuriuose produktuose yra ingredientų iš vabzdžių.
Naujausi komentarai