Pereiti į pagrindinį turinį

Italija iškeldina didžiausią Europos pabėgėlių stovyklą

2019-02-06 12:52

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis ketvirtadienį pradės didžiausios Europos pabėgėlių stovyklos Sicilijoje iškeldinimą. Apie tai rašo italų dienraštis „La Stampa“. Pabėgėlių priėmimo centre gyvena apie 1 200 žmonių. Prieš dvi savaites buvo iškeldinta ir uždaryta antroji pagal dydį Italijos pabėgėlių stovykla Kastelnouve netoli Romos.

Scanpix nuotr.

Didžioji dalis iš pirmųjų 50 prieglobsčio prašytojų, kurie paliks stovyklą ir bus apgyvendinti Sirakūzuose, Ragūzoje bei Trapanyje, anot žiniasklaidos, yra iš Bangladešo. Jų prašymai suteikti prieglobstį buvo atmesti, tačiau migrantai atitinkamą sprendimą apskundė ir dabar laukia teismo verdikto.

Iki vasario pabaigos pabėgėlių stovyklą, kurią M. Salvinis galutinai nori uždaryti iki šių metų pabaigos, paliks dar šimtas asmenų. M. Salvinis, kuris yra vicepremjeras ir dešinės populistinės „Lega“ partijos vadovas, neseniai paskelbė, kad dideli pabėgėlių centrai bus uždaryti, o jų gyventojai perkelti į mažesnes struktūras.

Dabar uždaroma stovykla Mineo regione netoli Katanijos pastaruoju metu pateko į akiratį dėl narkotikų prekybos. Sausio 28 dieną buvo suimta 19 asmenų, dauguma jų - nigeriečiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų