Italijoje M. Salvinis pažadėjo aktyvią opoziciją – planuoja rimtai priešintis

Italijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Lyga“ lyderis Matteo Salvini (Matėjus Salvinis) pirmadienį prieš naująją vyriausybę protestuojantiems žmonėms pažadėjo sudaryti rimtą opoziciją valdantiesiems parlamente ir už jo ribų.

„Mes būsime rimta opozicija parlamente ir tarp žmonių, nuo šiaurės iki pietų, viename mieste po kito“, – sakė M. Salvini demonstrantams Romoje tuo metu, kai ministras pirmininkas Giuseppe Conte (Džuzepė Kontis) kalbėjo parlamente prieš balsavimą dėl jo vyriausybės patvirtinimo.

Prieš imigrantus nusiteikusios „Lygos“ ir ultradešiniųjų partijos „Italijos broliai“ („Fratelli d'Italia“) šalininkai protestavo prie parlamento rūmų. Kai kurie dalyviai demonstravo nacistinį pasveikinimą iškėlę dešinę ranką.

„Šiandien dalis Italijos, manau – šalies [rinkėjų] dauguma, išėjo į gatves reikalauti rinkimų“, – kalbėjo M. Salvini, pasidaręs kelias asmenukes su gerbėjais.

Demonstraciją, kurios dalyviai mojavo Italijos nacionalinėmis vėliavomis, o ne partijų atributika, stebėjo sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos.

Praėjusį mėnesį M. Salvini nusprendė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su Penkių žvaigždučių judėjimu (M5S), tikėdamasis išprovokuoti pirmalaikius rinkimus ir po jų užimti vyriausybės vadovo postą.

Tačiau šis jo planas patyrė nesėkmę, kai G. Conte ir buvę „Lygos“ koalicijos partneriai M5S susitarė dėl koalicijos su centro kairiąja Demokratų partija, išstumdami iš valdžios „Lygą“ ir jos lyderį M. Salvini.

Tuo metu, kai M. Salvini sakė kalbą demonstracijos dalyviams, „Lygos“ atstovai parlamento žemuosiuose rūmuose skandavo: „Rinkimų, rinkimų.“

Parlamento pirmininkui teko juos raminti.

G. Conte naujoji vyriausybė pirmadienį turėtų laimėti balsavimą žemuosiuose parlamento rūmuose, o antradienį ją turi tvirtinti Senatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių