Italijos naujienų agentūros: popiežius atvyko į ligoninę pasitikrinti sveikatos

86-erių popiežius Pranciškus antradienį apsilankė Romos ligoninėje pasitikrinti sveikatos, pranešė Italijos naujienų agentūros.

Pranešimai pasirodė praėjus šiek tiek daugiau nei dviem mėnesiams po to, kai popiežius buvo paguldytas į ligoninę dėl bronchito.

Naujienų agentūrų ANSA ir AGI duomenimis, popiežius 10 val. 40 min. (11 val. 40 min. Lietuvos laiku) atvyko į Gemelli (Džemelio) ligoninės geriatrijos skyrių. Nei Vatikanas, nei ligoninė iš karto negalėjo patvirtinti šios informacijos naujienų agentūrai AFP.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Pranciškus buvo priverstas pasiimti laisvą dieną dėl karščiavimo. Vatikano valstybės sekretorius dėl to kaltino pontifiko nuovargį.

Antradieniais popiežiaus viešos audiencijos nenumatytos. Jo bendroji audiencija Vatikane trečiadienį buvo patvirtinta pagal oficialų tvarkaraštį.

Antradienį įvykęs patikrinimas buvo planuotas, teigė laikraštis „Repubblica“, remdamasis Vatikano šaltiniu.

Laikraštis sakė, kad pontifikui buvo atliekami specialūs tyrimai.

Kovo pabaigoje Pranciškus taip pat buvo paguldytas į ligoninę. Tuomet Vatikanas iš pradžių nurodė, kad Pranciškus nuvyko į Gemelli ligoninę pasitikrinti sveikatos, kaip buvo iš anksto suplanuota.

Vėliau paaiškėjo, kad jis buvo skubiai atvežtas po to, kai jam sutriko kvėpavimas.

Jam buvo diagnozuotas bronchitas ir jis tris naktis praleido ligoninėje, o paskui grįžo į Vatikaną vadovauti Velykų pamaldoms.

Pranciškus, kuris jau dešimtmetį vadovauja 1,3 mlrd. pasaulio katalikų, pastaraisiais metais vis dažniau turėdavo sveikatos problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių