Italijos politikas ketina boikotuoti kremą „Nutella“

Italijos dešiniųjų opozicijos lyderis Matteo Salvinis teigė boikotuosiantis lazdynų riešutų kremą „Nutella“, nes jo sudedamosios dalys nėra 100 proc. itališkos.

„Aš pasikeičiau, nes atradau, kad „Nutella“ naudoja Turkijos lazdynų riešutus, o aš mieliau padėčiau bendrovėms, naudojančioms itališkus produktus“, – politiniame susibūrime ketvirtadienį sakė M. Salvinis.

„Verčiau valgyčiau itališką maistą ir padėčiau Italijos ūkininkams“, – pridūrė jis.

46-erių M. Salvinis, imdamasis socialinių tinklų strategijų, mėgsta viešinti savo valgymo įpročius. Riešutų kremas „Nutella“ dažnai pasirodydavo politiko „Twitter“ ir „Facebook“ paskyrose.

„Nutella“ gamintoja bendrovė „Ferrero“ yra didžiausia lazdyno riešutų supirkėja visame pasaulyje – tai reiškia, kad vien Italijos lazdyno riešutų gamyba negalėtų patenkinti visų „Nutella“ riešutų poreikių.

Pasak Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO), Turkija yra atsakinga už 70 proc. viso pasaulio lazdynų riešutų gamybos, o Italija yra atsakinga už 20 proc.

Kelios žiniasklaidos priemonės yra skelbusios, kad Turkijos lazdynų riešutų pramonė turi rimtą vaikų darbo ir darbuotojų išnaudojimo problemą – pranešama, jog dažnai nukenčia Sirijos pabėgėliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių