Italijos sveikatos apsaugos ministras prabilo apie sugrįžimą prie įprasto gyvenimo

Italijos vyriausybė rengia penkių žingsnių planą, kuris leis šaliai kontroliuojamai sugrįžti prie įprasto gyvenimo būdo, praėjus koronaviruso epidemijai, pareiškė Italijos sveikatos apsaugos ministras Robertas Speranza.

Italija yra labiausiai koronaviruso paveikta šalis Europoje, tačiau ligos plitimas šioje šalyje lėtėja, o visuomenėje pasigirsta raginimų sušvelninti jau beveik mėnesį besitęsiantį karantiną.

Interviu laikraščiui „La Repubblica“ R. Speranza patikino, kad vyriausybė neatšauks socialinio atstumo reikalavimų, taip pat bus parengtos programos, leisiančios daugiau žmonių gydytis namuose ir taip atlaisvinti vietas ligoninėse. Be to, planuojama smarkiai padidinti atliekamų tyrimų dėl koronaviruso skaičių.

Pasak ministro, ketinama tyrimus atlikti milijonams žmonių, o toks testavimo mastas parodytų, „kiek italų buvo užsikrėtę, ar jie įgijo imunitetą, kurios vietovės gali grįžti prie normalaus gyvenimo“.

Jis taip pat pristatė planus atidaryti daugiau būtent COVID-19 skirtų ligoninių ir sukurti programėlę, kuri būtų skirta stebėti užsikrėtusiųjų judėjimą ir suteikti jiems nuotolinę prieigą prie medicininių paslaugų.

Vis dėlto, R. Speranza ragino nemanyti, kad karantino priemonės artimiausiu metu bus atšauktos, nes „nebus nė dienos, kai galėsime pasakyti, kad viskas baigėsi“, todėl esą būtų neatsakinga žadėti tikslią datą, kuomet gyvenimas vėl stos į vėžes.

Pakartodamas ekspertų įspėjimus, kad koronavirusas bus visiškai pažabotas tik tada, kai bus išrasta vakcina, ministras kalbėjo apie „sugyvenimo su virusu sąlygų“ kūrimą.

Italijoje karantinas įvestas nuo kovo 10 d. Apribojimai galioja iki balandžio 13 d., o, žiniasklaidos žiniomis, po šios dienos kai kuriems verslams gali būti leista atnaujinti veiklą.

Šeštadienio vakaro duomenimis, Italijoje pirmą kartą per pastarąsias 9 dienas COVID-19 aukų skaičius per parą sumažėjo iki žemiau 700 ribos. Vis dėlto, iš viso Italijoje koronavirusas nusinešė daugiausia pasaulyje – 15 362 – žmonių gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių