Italijos vyriausybė ketina pratęsti dėl koronaviruso įvestą nepaprastąją padėtį

Italijos vyriausybė greičiausiai pratęs dėl naujojo koronaviruso pandemijos įvestą nepaprastąją padėtį, turėjusią galioti iki liepos 31 dienos, penktadienį pranešė šalies premjeras Giuseppe Conte.

„Niekas neturėtų būti nustebęs... tačiau linkstame prie nepaprastosios padėties pratęsimo“, – Venecijoje reporteriams sakė G. Conte.
 
Anksčiau penktadienį laikraštis „La Stampa“ paskelbė, kad sausio 31 dieną įvesta nepaprastoji padėtis galimai bus pratęsta dar penkiems mėnesiams, iki gruodžio 31 dienos.
Nepaprastosios padėties paskelbimas Italijoje yra tipinis atsakas į tokias nelaimes, kaip žemės drebėjimas ar visuomenės sveikatos krizės. Nepaprastoji padėtis leidžia valdžios institucijoms veikti greičiau ir sumažinti biurokratines kliūtis.
 
Pastaruosius keletą mėnesių G. Conte naudojosi padėties suteikiamomis galiomis, įskaitant karantino priemonių įvedimą nelaukus parlamento pritarimo.
 
Opozicijos lyderis Matteo Salvini išreiškė nepritarimą planuojamam nepaprastosios padėties pratęsimui, jį apibūdindamas kaip civilinių laisvių pažeidimą.
 
Italijoje viruso pandemija jau perėjo kritiškiausią tašką, tačiau kyla susirūpinimas, kad naujų židinių atsiradimas gali sukelti antrą viruso infekcijų bangą.
 
Šią savaitę šalyje išaugo naujų koronaviruso atvejų skaičius – prieaugis siejamas su iš Bangladešo atvykusiais asmenimis. Šalies vyriausybė į tai sureagavo įvesdama naujų ribojimo priemonių.
 
Ketvirtadienį Italija užvėrė savo sienas keliautojams iš 13 „didelės rizikos“ valstybių, įskaitant Bangladešą.
 
Kitos 12 šalių yra Armėnija, Bahreinas, Brazilija, Bosnija ir Hercegovina, Čilė, Kuveitas, Šiaurės Makedonija, Moldova, Omanas, Panama, Peru ir Dominikos Respublika.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių