Pereiti į pagrindinį turinį

Įtarimai kainavo postą

2009-02-18 09:00

Tariamai neblaivus spaudos konferencijoje užsnūdęs Japonijos finansų ministras Shōichi Nakagawa vakar pasitraukė iš posto, bet neigia vartojęs svaigalus.

S.Nakagawa sulaukė kaltinimų girtuokliavimu po praeitą savaitgalį vykusios spaudos konferencijos Romoje, kur vyko Didžiojo septyneto šalių finansų ministrų susitikimas. Televizija parodė reportažą, kuriame ministras matomas apsnūdęs, sutrikęs ir sunkiai apverčiantis liežuvį.

"Tas televizijos reportažas buvo sukrečiamas, – sakė S.Nakagawos kolegė vartotojų reikalų ministrė Seiko Noda. – Kabineto ministras privalo būti geros formos ir labiau kontroliuotis."

Pats S.Nakagawa paneigė buvęs girtas ir tvirtino, jog jautėsi mieguistas dėl vaistų nuo peršalimo ir persikėlimo į kitą laiko juostą. Vis dėlto ministras vakar savo noru nutarė pasitraukti iš posto.

"Atsiprašau, kad sukėliau tokią sumaištį, – sakė S.Nakagawa. – Planuoju oficialiai atsistatydinti, kai tik žemieji rūmai patvirtins biudžetą ir susijusius teisės aktus."

Tačiau dar vakar Japonijos premjeras Taro Aso į jo postą paskyrė ekonomikos ministrą Kaoru Yosano.

Netikėtas S.Nakagwos sprendimas atsistatydinti buvo įvertintas kaip mėginimas oriai palikti postą. Opozicijos atstovai parlamente jau buvo pasiruošę pareikšti S.Nakagawai interpeliaciją ir pareikalauti jo atstatydinti.

Pastarasis skandalas buvo vienas iš keleto skaudžių smūgių, kuriuos patyrė nuo pareitų metų rugsėjo dirbanti T.Aso vyriausybė. Neseniai surengta apklausa parodė, kad premjeru pasitiki tik mažiau nei 10 proc. gyventojų, o šalyje garsėja balsai, reikalaujantys jo atsistatydinimo ir pirmalaikių rinkimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų