Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelio kariuomenė: „Hamas“ perdavė dvi įkaites Raudonajam Kryžiui

2023-11-30 16:25
BNS inf.

Izraelio kariuomenė paskelbė, kad pratęsus „Hamas“ ir Izraelio paliaubas Gazos Ruože, ketvirtadienį kovotojų grupuotė Raudonajam Kryžiui perdavė dvi įkaites.

Scanpix nuotr.

Kariuomenės pranešime teigiama, kad dvi moterys šiuo metu yra pakeliui į Izraelio teritoriją.

„Tikimasi, kad per kelias artimiausias valandas Raudonajam Kryžiui bus perduoti dar keli Izraelio įkaitai“, – priduriama pranešime.

Vėliau kariuomenė pranešė, kad jos sėkmingai grįžo į Izraelį.

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuras nurodė, kad „Hamas“ paleido 21-erių Prancūzijos ir Izraelio pilietybę turinčią Mią Shem (Miją Šem) ir 40-metę Amit Soussaną (Amit Susaną).

Po šios žinios Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) palankiai įvertino tai, kad palestiniečių kovotojai paleido įkaite laikytą Izraelio ir Prancūzijos pilietę.

Jis pridūrė, kad Paryžius šiuo metu deda visas pastangas, kad būtų išlaisvinti kiti Gazos Ruože esantys įkaitai.

Socialiniame tinkle „X“ prezidentas nurodė, kad M. Shem paleidimas yra didelis džiaugsmas jos šeimai ir Prancūzijai.

„Taip pat solidarizuojuosi su visais, kuriuos „Hamas“ vis dar laiko įkaitais. Prancūzija kartu su savo partneriais siekia, kad jie būtų kuo greičiau paleisti“, – teigė E. Macronas.

Spalio 7 dieną „Hamas“ pagrobė M. Shem, kai ji dalyvavo elektroninės muzikos festivalyje „Supernova“ netoli sienos su Gazos Ruožu. Vėliau ji pasirodė kovotojų grupuotės paskelbtame įkaitų vaizdo įraše.

Tikimasi, kad Izraelis paleis daugiau palestiniečių kalinių po to, kai žydų valstybė ir palestiniečiai susitarė pratęsti karo veiksmų nutraukimą Gazos Ruože iki penktadienio ryto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų