Izraelio AT leido surogatinę motinystę tos pačios lyties poroms ir vienišiems vyrams

Izraelio Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį įteisino surogatinę motinystę tos pačios lyties poroms arba vienišiems vyrams, norintiems turėti vaikų.

Izraelyje 2018 metais buvo priimtas įstatymas, įteisinantis surogatinę motinystę tik vienišoms arba savo kūdikių negalinčioms turėti moterims, bet ne tos pačios lyties asmenų poroms ir ne vienišiems vyrams. Anksčiau pakaitine motinyste galėjo pasinaudoti tik heteroseksualios poros.

„Mes laimėjome! Tai yra jaudinanti diena, kai Izraelis pagaliau priartėjo prie išsivysčiusių pasaulio šalių LGBT bendruomenės teisių požiūriu“, – sakė Izraelio gėjų tėvų asociacijos atstovas Julienas Bahloulas (Džulienas Bahlulas).

2018 metais jis pateikė apeliaciją dėl diskriminuojančio surogatinės motinystės įstatymo.

„Mes džiaugiamės, kad Aukščiausiasis Teismas priėmė drąsų ir teisingą sprendimą“, – pridūrė J. Bahloulas.

Teismas ketvirtadienį pareiškė, kad parlamentas „per 12 mėnesių privalo užbaigti tos pačios lyties porų ir vienišų vyrų diskriminaciją“.

Teismo sprendimas paskelbtas likus kelioms dienoms iki visuotinių rinkimų Izraelyje. Nors šalis yra laikoma viena iš pasaulio lyderių kovos už LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų) teises srityje, religingi konservatoriai tos pačios lyties santykius laiko tabu.

Ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) politiniam aljansui priklausančios partijos, ypač ultraortodoksų grupės, pasisako prieš galimybę LGBT bendruomenės nariams ir vienišiems vyrams pasinaudoti surogatine motinyste.

Pagrindinis B. Netanyahu varžovas Benny Gantzas (Benis Gancas), vadovaujantis centristinei partijai „Mėlyna ir balta“, sako, kad tik jo vadovaujama vyriausybė galėtų priimti įstatymą, tenkinantį AT reikalavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH ta žydija, ach ta jų klasta: dabar pačioms žydėms gimdyt nebereiks, už jas tai veislinės gojos darys. :/

'stai

'stai portretas
ir apsinuogina visa zydiska /tiesa/ visu groziu lieka tik iteisint vaiku grobimus kurie vyksta kaip ir jav taip sionsmekla sklinda greiciau uz virusa......

#

# portretas
Prieš kelis metus vos keliais žodžiais ( ir už tai dėkui) buvo užsiminta mūsų purvasklaidoje jog vienas žydas Izraelyje išaudė homoseksualistų visą klubą. Bet tik tiek. Galiu tik isivaizduoti kokia smarvė pasklistu jei pas mus tai ivyktu... Ir būtent smarvė sklist pradėtu iš užsienio, mūsų marionetės tik darytu ką marionetėm ir priklauso daryti tampomiems už virvučių...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių