Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelio ministras apie įkaitų paleidimą: yra daug žadančių galimos pažangos ženklų

2024-02-22 08:48

Izraelio ministras Benny‘is Gantzas teigia matąs pirmųjų ženklų, kad pavyks susitarti dėl įkaitų paleidimo. „Yra daug žadančių ankstyvų galimos pažangos ženklų“, – sakė premjero Benyamino Netanyahu karo kabineto narys. „Nesiliausime ieškoti būdų ir nepraleisime jokios galimybės, kad savo merginas ir vaikinus susigrąžintume namo“, – pridūrė jis.

Scanpix nuotr.

Jei susitarimo nebus, Izraelis bus pasirengęs pradėti savo puolimą Rafos mieste Gazos Ruože, trečiadienį kalbėjo karo kabineto ministras, kurį trečiadienį citavo Izraelio žiniasklaida. Tačiau konkrečių detalių jis nenurodė.

Egiptas, Kataras ir JAV šiuo metu vėl tarpininkauja, siekdamos ilgesnių paliaubų Gazos kare. Siekiama susitarimo, pagal kurį keliais etapais vis dar Gazos Ruože esantys įkaitai būtų iškeisti į Izraelio kalėjimuose kalinamus palestiniečių kalinius. Šiuo metu Kaire vyksta derybos su „Hamas“ dėl susitarimo. Pasak Izraelio žiniasklaidos, penktadienį Paryžiuje planuojamas aukštų tarpininkų susitikimas.

Per savaitės trukmės paliaubas praėjusį lapkritį „Hamas“ paleido 105 įkaitus, kurie buvo iškeisti į 240 palestiniečių kalinių. Iš likusių įkaitų, Izraelio duomenimis, gyvi yra ne daugiau kaip 100.

Izraelis šiuo metu ruošiasi karinei operacijai su Egiptu besiribojančiame Rafos mieste, kad ir čia triuškintų „Hamas“. Šiame mieste glaudžiasi šimtai tūkstančių vidaus pabėgėlių. Izraelio planai pradėti operaciją perpildytoje Rafoje sulaukia didelės tarptautinės kritikos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų